La FE CCOO PV es reuneix amb Podem

  La FE CCOOPV i Podem coindeixen en la necessitat d’impulsar la reversió de totes les retallades educatives

  11/02/2019.
  reunio feccoopv amb podem

  reunio feccoopv amb podem

  La FE CCOOPV i Podem coindeixen en la necessitat d’impulsar la reversió de totes les retallades educatives

  Reunió de les dues organitzacions amb la presència de la secretària general de la FE CCOOPV Xelo Valls, i el candidat a la presidència de la generalitat per Podem Ruben Dalmau. L’objecte de la reunió va ser valorar l’estat de l’educació valenciana i la necessitat de que els governs del canvi impulsen la reversió de totes les retallades.

  En la reunió del passat 7 de febrer en un clima cordial i debat obert, s’ha coincidit en que en l’ensenyament públic la reversió de les retallades pasa prioritàriament per tornar a les jornades laborals i les ràtios prèvies a les retallades. S’ha valorat el fet que la Cambra Alta haja assumit i aprovat la proposta que la Federació d'Ensenyament de CCOO ha defensat i presentat als diferents grups polítics, consistent en la derogació del RD-Llei 14/2012 i l'aprovació per a tot el territori estatal de la jornada lectiva de 23 hores per al professorat d'Infantil i Primària i de 18 hores per a la resta de docents d'ensenyaments no universitaris. Aquestes mesures hauran de repercutir positivament en el conjunt del sistema educatiu valencià a partir del proper curs.

  Les ofertes d’ocupació pública amb 13.000 llocs de treball en 4 anys per a l’escola pública són un altre pilar necessari per a reduir la taxa de precarietat que havia arribat a un 25% de professorat interí com a conseqüència de les retallades en educació.

  Pel que fa a l’ensenyament universitari s’ha compartit la preocupació per la precarietat laboral existent i la voluntat d’impulsar un model d’universitat progressista i democràtica. En eixe sentit, compartim la necessitat d'abordar les figures mes precàries, com ara professorat associat, el personal Investigador en formació entre altres. Cal dibuixar itineraris per a estabilitzar les plantilles i reduir la precarietat.

  Un altre sector educatiu estratègic que va patir fortament les retallades i que cal atendre prioritàriament és el d’atenció a persones amb discapacitat. Precissament aquests darrers dies s’estan realitzan mobilitzacions sindicals dels seus treballadors i treballadores reclamant la homologació salarial i el concert econòmic per a entitats i serveis que atenen la discapacitat. Cal garantir la dignitat laboral i una atenció amb garanties per a aquestes persones de sectors vulnerables.

  La delegació de Podem ha estat composta per Ruben Dalmau (candidat a les Corts valencianes), Esther Sanz (candidata a les eleccions europees) i Pilar Lima (Senadora del grup Podem); i per part de la FE CCOO PV han participat Xelo Valls, (secretària general del sindicat educatiu), Pau Diaz (secretari d’organització).

  En definitiva, durant la reunió, mantinguda en un ambient molt cordial, s´han manifestat moltes coincidències de cara a reforçar polítiques laborals i educatives progressistes. S'han emplaçat a mantindre una comunicació fluida en el futur, i a torbar-se en el carrer en les lluites socials i educatives.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.