Realitzada concentració pel puntual pagament als centres ocupacionals, residències i centres de dia per a persones amb diversitat funcional

  • La FECCOOPV exigeix a la Conselleria que accelere el PAGAMENT DELEGAT que contempla el CONCERT SOCIAL, ja que és la solució a aquesta situació recurrent.
  • la FE CCOO PV realitzarà les mobilitzacions necessàries en les Conselleries implicades, tant a Alacant, València i Madrid: no ens oblidem la posició del Govern Espanyol i el seu Ministeri d'Hisenda té sobre la infrafinanciació del País Valencià.

la Federació d'Ensenyament de CCOOPV ha manifestat avui el seu rebuig a la situació d'inestabilitat financiera que torna a crear-se al voltant del centres i serveis d'atenció a les persones amb diversitat funcional.

També, ha exigit que es torne a la situació d'homologació salarial que es donaba des de l'any 2008, amb el funcionaris o personal laboral dels centres públics que també atenen a estes persones.

11/02/2019.
pagament puntual i homologació menors tutelats i diversitat funcional

pagament puntual i homologació menors tutelats i diversitat funcional

Una representació de delegats sindicals de CCOO PV s'han concentrat per demanar el puntual pagament als centres ocupacionals, residències i centres de dia per a persones amb diversitat funcional

També han exigit a les portes del Palau de la Generalitat l'homologació salarial amb els companys i companyes dels centres públics perduda en aquests dos últims anys.

A pesar que en els últims anys la Conselleria d'Igualta i Polítiques Inclusives ha fet millores en els serveis socials amb la incorporació del Concert Social en el sector de la diversitat funcional, no ha tingut en compte que per a l'any 2018 i el que es preveu per al 2019, l'increment econòmic suficient en les partides perquè les entitats sense ànim de lucre que estan dins de la xarxa pública d'atenció a la discapacitat puguen pujar els salaris dels treballadors en la mateixa proporció que s'ha pujat als empleats públics, creant una diferència entre els uns i els altres, que s'havia aconseguit l'any 2008 i, a més, hi ha problemes de finançament en aquestes entitats derivades del retard en els pagaments de l'administració que generen despeses financeres.

Les entitats es veuen abocades de nou a demanar crèdits que generen retards en els pagaments als seus treballadors i treballadores ( dos i tres mesos sense cobrar) així com també poden derivar en pèrdues patrimonials .

La patronal, FEAD, considera que amb el preu/plaça que la Conselleria paga pel finançament dels mòduls del concert social és insuficient per a actualitzar els salaris amb els dels treballadors i treballadores dels centres públics.

Per la seua part la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives considera que el modul és suficient per a poder realitzar la pujada.

També ens diuen que el modul ha augmentat , sobretot per a la creació de noves places d'usuàries i usuaris.

Aquesta necessitat d'atendre major nombre de persones i la millora de les ràtios és fonamental, però també que es tinga en compte el salari dels i les professionals que els i les atenen.

La FECCOOPV exigeix a la Conselleria que accelere el PAGAMENT DELEGAT que contempla el CONCERT SOCIAL, ja que és la solució a aquesta situació recurrent.

Si no s'accelera, el problema de liquidesa que tenen les entitats es veurà agreujat pels problemes de pagament puntual que la CONSELLERIA D'HISENDA té per a pagar als proveïdors i a les entitats.

En estos moments no s'ha pagat des del mes de novembre de 2018, havent-hi un compromís que el 14 de febrer es pagarà aquest mes i ja veurem quan es pot cobrar la resta de mesos que queden pendents (desembre, gener...).

Novament són les categories professionals amb salaris més baixos i més feminitzats els que han patit una major DESHOMOLOGACIÓ.

Per això, mentre aquestes situacions no es revertisquen, la FE CCOO PV realitzarà les mobilitzacions necessàries en les Conselleries implicades, tant a Alacant, València i Madrid: no ens oblidem de la posició del Govern Espanyol i el seu Ministeri d'Hisenda que té sobre la infrafinanciación del País Valencià.

TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.