Federació Ensenyament CCOO-PV | 7 de diciembre de 2019

Campanya 18 i 23

FECCOOPV exigirà a Conselleria la convocatòria en 2020 de les vacants desertes de 22 especialitats

  Almenys 426 vacants quedaran desertes en el procediment de concurs oposició de cossos docents

  15/07/2019.
  places desertes

  places desertes

  La FE CCOO PV està analitzant el procediment d’oposició per tal de proposar millores a aplicar en 2020. Una vegada acabada la primera fase (prova teòrica més pràctica) ja sabem que almenys 426 vacants de 22 especialitats quedaran desertes (de les 4.616 de 57 especialitats convocades). Podrien ser més si en la segona fase (programació més unitat didàctica) alguna persona més queda fora del procediment en especialitats on la ràtio aspirant/plaça està prop de l’1.

  La FE CCOO PV considera que el procediment de concurs oposició és la manera de transformar ocupació precària en estable, per la qual cosa sempre considera una mala notícia l’existència de places desertes.

  La FE CCOO PV exigirà a Conselleria la inclusió de les places desertes en la convocatòria de 2020, on la majoria de les especialitats convocades enguany tornen a ser convocades. Demanarem també l’anàlisi del procediment i proposarem mesures per a evitar un percentatge gran de places sense cobrir. Demanarem, entre d’altres mesures, l’anàlisi dels criteris de correcció i avaluació, per adaptar-los millor a les proves si és el cas, la publicació amb més anticipació d’eixos criteris, així com la publicació de les rúbriques associades, i la valoració de nou de quines especialitats podrien veure augmentat el número de vacants convocades.

  La FE CCOO PV, com a part de l’estudi del procediment que està fent, ha analitzat amb especial interés les dades de vacants desertes, que seran almenys les de la taula, en què tenim el número mínim de vacants desertes per especialitat i el seu percentatge respecte a les convocades (una vegada sumat el número de vacants de torns de diversitat funcional al torn lliure).

  Podem veure també el total per cossos i de tota la convocatòria.

  La FECCOOPV considera que hem d’analitzar els casos de Matemàtiques i Valencià de Secundària. Entre les dues especialitats sumen 269 de les 426 vacants desertes. Veiem com les places desertes de la resta d’especialitats suposen el 4,07 % de les convocades, però si afegim eixes dues especialitats el total és del 9,23 %. La FE CCOO PV demanarà a Conselleria un estudi concret dels criteris d’avaluació en el cas d’eixes dues especialitats.

  Per a poder tindre dades amb què valorar el resultat d’aquesta convocatòria, la FE CCOO PV ha estudiat també les dades de la convocatòria de 2018, amb el mateix model i en el mateix context d’oferta massiva, en els territoris en què van ser convocades especialitats dels mateixos cossos.

  18 comunitats autònomes van oferir vacants d’aquestos cossos en 2018. Un total de 18.805 vacants de les quals 1.984 (el 10,6 %) va quedar desert, amb oscil·lacions entre territoris des del 1,3 % de La Rioja fins al 30,2 % de Navarra. En eixe context podem valorar que l’ocorregut en País Valencià en 2019 està dins de la mitjana encara que la FE CCOO PV demana canvis en el procediment que facen arribar el número de places desertes al 0 %. Hem d’assenyalar que les dades, tret de les especialitats de Matemàtiques i Valencià, situarien aquesta convocatòria entre les millors de l’estat en quant a places vacants.

  La FE CCOO PV ha habilitat el correu CCOOtajuda@pv.ccoo.es d’atenció i suport a totes les persones que participen en el procediment, siga com a aspirants, siga com a membres de tribunals i comissions.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.