Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

Continuen els impagaments a les treballadores i treballadors del sector infància

  FE CCOO PV organitza la concentració per a exigir el pagament de les quantitats econòmiques que s' adeuten a les entitats que treballen en Atenció a la Infància i que impedeixen, entre altres qüestions, l'abonament de les nòmines dels treballadors i les treballadores del sector. És un deute pendent de febrer a maig de 2019, dins de la licitació de les 602 places de menors

  07/10/2019.
  Toni Giménez, responsable sector menors tutelats i infància, fe ccoo pv

  Toni Giménez, responsable sector menors tutelats i infància, fe ccoo pv

  MANIFEST LLEGIT A LA CONCENTRACIÓ I ENTREGAT A LA ADMINISTRACIÓ

  Els treballadors i les treballadores i la seua representació sindical tornen novament a concentrar-se davant el Palau de la Generalitat com símbol d’un govern de tots i per a totes. Dos són els temes que per desgràcia tornen a repetir-se any darrere any:

  1er.- El retardament del pagament dels quatre mesos que van des de febrer a maig, ambdues inclosos, de 2019 i que manté encara a les entitats que gestionen els centres de acollida residencial.

  2on.- La situació dels centres de dia del País Valencià que estan cobrant estos dias per la via de confirming i que no havien rebut “ni un duro” fins aquest mes de octubre. Les seues entitats i treballadors i treballadores mereixen un homenatge per mantindre totes les seues activitats en els nostres pobles i barris dirigides a menors que necessiten una atenció educativa permanent.

  Avui, dia 7 d’octubre de 2019, en la setmana de les nostres commemoracions al voltant del País Valencià, tornem a dir el següent:

  1a Reiterem el que ja hem senyalat en altres concentracions: la nostra prioritat és la defensa dels xics i les xiques tutelats amb els quals treballem i convivim dia a dia i que tant ells com els treballadors i treballadores que els atenen pugan tindre la suficient tranquil·litat perquè els projectes educatius tingan l’estabilitat adequada en cada moment. També, d’aquells xiquets i xiquetes que estan participant en el centres de dia en barris i pobles.

  2a Recordem que des de l’any 2011 aquest sector ha patit una serie de retallades i d’impagaments que ha comportat tancaments d’entitats, despenjaments de conveni col·lectiu, congelació salarial des de l’any 2011, concursos de creditors, retards recurrents en la percepció de salaris dels treballadors –ha hagut treballadors i treballadores que en l’any 2013 i 2014 van acumular fins a 7 mesos sense cobrar i dificultats per mantindre les activitats diàries amb els xiquets i les xiquetes-. Encara que ha millorat el pagament de les entitats concertades des de el dia 1 de juny de 2019, el deute dels quatre mesos d’enguany, manté a moltes entitats amb el aigua al coll.

  3a El buit generat pel rescabalament injust com a fórmula de finançament continua sent gravíssim.

  4a S’ens diu que el passat divendres s’aprobat algunes factures, no totes, de dit deute. Necessitem que de manera immediata s’aproven totes, perquè el interessos financers del IVF o d’altres entitats bancàries privades estan aminorant fons de les entitats, en tot tipus de centres.

  Per tot això, EXIGIM:

  1r Que, urgentment, el Govern Valencià tramite i aprove aquestes factures.

  2n Que d’una vegada per totes se pague al dia i se evite així tindre que demanar préstecs amb interesos de difícil recuperació.

  3r Reiterem el que manifestarem el 31 de maig i reiterarem en juny i juliol: “no volem mai més una situació igual. Els treballadors i les treballadores ens neguem a mai més en la nostra vida laboral”.

  4t. Introducció urgent del concert en el centres de dia de menors en totes les seues modalitats.

  5é I reiterem de nou que s’acelere per l’any 2020 del pagament delegat acompanyat d’una homologació salarial amb els nostres companys i companyes dels centres públics de menors.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.