Federació d'Educació de CCOO PV | 19 d?abril 2024.

La FECCOOPV demana la cobertura econòmica de permisos per a la cura de filles i fills derivades de la situació COVID

  • FE CCOOPV hem demanat en mesa sectorial que el repartiment de l'increment addicional del 0,30% de la massa salarial provinent dels Acords de Millora de l’Ocupació es dedique a pal·liar la pèrdua salarial que comporta el permís no retribuït per atendre filles i fills en quarantena preventiva
  • El fet de no ser un permís retribuït i que és gaudit clarament per dones docents condueix a un augment de la bretxa salarial entre homes i dones docents

12/11/2020.
Taules Pla d'Igualtat

Taules Pla d'Igualtat

Des de la signatura dels Acords de Millora d'Ocupació CCOO hem defensat la necessitat d'acabar amb la bretxa salarial de gènere i per això apareix explícitament citada com un dels objectius d'aquesta partida pressupostària. Aquests acords signats per CCOO són importats i permeten reduir la bretxa de gènere en l’ensenyament públic.

El Pla d’Igualtat de la CEICE mostra que el 84,39% dels permisos per malalties de familiars, guarda de familiars o reducció de jornada per maternitat són gaudits per dones docents. També assenyala la incidència que en la retribució tenen els permisos i llicències per baixes maternals i tasques d’atenció i finalment, conclou que entre el personal docent que presta serveis en centres públics de la Generalitat Valenciana, hi ha una bretxa salarial del 4,92% entre homes i dones.

D’altra banda, la FE CCOOPV veiem que la situació de pandèmia ha significat un canvi de paradigma, amb el qual establim com a màxima prioritat la cura i prevenció de riscs de contagis. Aquest context ens porta constantment a situacions com la de docents amb filles i fills en quarantena preventiva per ser contacte estret, encara que no són positius per Covid-19.

En aquest sentit, la FE CCOOPV hem posat en marxa un sistema de captació i ordenació de dades derivades de les consultes que atenem, respecte a l’aplicació del Pla Me Cuida, segons el qual la persona treballadora que ho demane pot obtindre un permís no retribuït per a poder atendre al xiquet o xiqueta. El resultat d’aquest treball està sent clar: fins ara, pràcticament tots els registres que tenim de docents que han optat per aquest permís no retribuït són dones.

Per tant, proposem que el 0,30% es dedique a pal·liar la pèrdua salarial que comporta el permís no retribuït per atendre filles i fills en quarantena preventiva. El fet de no ser un permís retribuït i que és gaudit clarament per dones docents condueix a un augment de la bretxa salarial entre homes i dones docents.

Per donar continuïtat a aquesta cobertura en el futur i deslligar-la de la situació de pandèmia, el sindicat valorem que s’hauria d’implementar en previsió d’un nou permís retribuït per cura de fills i filles a càrrec del/la docent en una pròxima negociació del Decret des permisos i llicències del personal docent.

TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]