Federació Ensenyament CCOO-PV | 11 de agosto de 2020

Adjudicacions Agost 2020

La FECCOOPV aconsegueix la creació d’un grup de treball estable per regular els Ensenyaments Artístics Superiors

  • Es tractaran unes directrius per a l’inici de curs vinent i l’adequació de les proves d’accés que s’inicien aquesta setmana a la situació generada per la Covid-19
  • La Secretària Autonòmica d’Universitats marca el calendari de les primeres reunions d’aquest grup

01/07/2020.
Mesa Ensenyaments Artístics

Mesa Ensenyaments Artístics

En la reunió d’avui, realitzada a petició del nostre sindicat, la Secretària Autonòmica de la Conselleria d’Universitats s’ha compromès a la creació d’un espai de treball amb la participació de la direcció de l’ISEACV, part sindical de la Mesa d’Educació, la Conselleria d’Educació i la mateixa Conselleria d’Universitats.

Davant el buit legislatiu existent que genera la falta de regulació d’una mesa de negociació específica dels Ensenyaments Artístics Superiors, la FE CCOO PV té la intenció ferma d’avançar en la regulació d’aquests ensenyaments i per tant ha proposat la creació d’un grup de treball estable on es puguen abordar.

Recordem que l’adscripció de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics CV (ISEACV) en aquesta legislatura el situa dins de les competències de la Conselleria d’Universitats. Aquesta adscripció està recollida als estatuts, ja que els ensenyaments que s’imparteixen en els centres d’Ensenyaments Artístics Superiors (Conservatoris Superiors de Música, Conservatoris Superiors de Dansa, Escola Superior d’Art Dramàtic, Escoles Superiors de Disseny i Escoles Superiors de Ceràmica) són de nivell universitari (titulacions equivalents a grau, màsters i cotutories de doctorat). Per la qual cosa, l’ordenació acadèmica li correspon a l’ISEACV.

No obstant això, els cossos de professorat que imparteix eixa docència és personal que depèn de la Conselleria d’Educació, així com les instal·lacions en els que estan ubicats.

És per això que la nostra proposta ha estat la creació d’aquest grup de treball on s’involucren tant la Conselleria d’Universitats com la d’Educació.

La proposta ha estat acceptada per la Secretària Autonòmica d’Universitats, Carmen Bevia, la qual ha establert que la primera tasca ha de ser l’elaboració dels informes sobre les proves d’accés que s’inicien aquesta setmana i que hauran de passar pels diferents Comitès de Seguretat i Salut Laboral, deixant com a segona prioritat protocol·litzar l’inici de curs per la situació de la Covid-19.

Una vegada rebuts els informes compromesos per aquesta setmana, CCOO farem, com sempre, les esmenes oportunes per a que es tinguen en compte tant pels Comitès de Seguretat i Salut Laboral com per la direcció de l’ISEACV, en base a totes les aportacions que venim fent.

La FE CCOO PV considerem que la creació d’aquest grup de treball significa un avanç clau per a la consideració dels Ensenyaments Artístics Superiors dins del sistema universitari valencià. Així doncs, el sindicat mostrem satisfacció per aquest avanç i ho considerem un al·licient per continuar treballant per aquests ensenyaments.

TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.