Federació d'Educació de CCOO PV | 28 de març 2024.

La FECCOOPV analitza i mostra el seu rebuig a l’avantprojecte de Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU)

    La Secció Federal d’Universitats de la federació valora que el canvi en que es proposa en el text ataca el caràcter de Servei Públic de l’educació universitària

    24/09/2021.
    Mobilitzacions LOSU

    Mobilitzacions LOSU

    La secció federal d’universitats públiques valencianes de la FECCOOPV s’ha reunit dimecres 22 de setembre per tal de seguir revisant i valorant el text que en aquests moments configura l’avantprojecte de llei orgànica del sistema universitari (LOSU). En la sessió s’ha fet recopilació del que han estat els darrers esdeveniments al respecte:

    En la reunió amb el ministre d’Universitats duta a terme el 21 de setembre de 2021, CCOO ha expressat el seu rebuig a l’avantprojecte de la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU), tal com ho va fer en la primera valoració feta des de la Secretaria d’Universitat i Investigació i en la mobilització convocada amb motiu de la inauguració del curs acadèmic. La resta de sindicats presents (UGT, CSIF i CIG) també han expressat el seu desacord amb el text.

    El ministre ha plantejat aspectes generals, entre els quals destaquem els següents:

    1. Reunió amb la resta d’actors de representació universitària: rectors, consells socials, comunitats autònomes, sindicats representatius (CCOO, UGT, CSIF i CIG) i Consell d’Estudiants. Tindrà lloc el pròxim dimarts dia 28 de setembre i s’hi debatran els aspectes relacionats amb el govern de les universitats.

    2. Compromís de negociació amb els sindicats representatius sobre els temes de personal.

    3. Voluntat de fer modificacions que puguen enriquir i millorar el text i realitzar reunions temàtiques amb els sindicats representatius sobre los diferents títols que conformen la Llei.

    4. Compromís de creació de la Mesa de Negociació d’Universitat per a iniciar la negociació de l’Estatut del PDI en el moment que la LOSU inici el tràmit parlamentari.

    CCOO ha argumentat la seua posició contrària al text que sintetitzem en els punts següents:

    • És una proposta que no dóna resposta als problemes de la universitat pública, ja que no aborda de manera seriosa el problema crònic que arrosseguem des de fa dècades: l’infrafinançament. Sense finançament públic suficient qualsevol iniciativa està condemnada al fracàs.
    • No elimina la taxa de reposició, per tant serà impossible iniciar processos d’estabilització en els pròxims tres anys per a aconseguir un 80% de PDI estable en les universitats públiques.
    • No aborda el tema de la carrera acadèmica. En este sentit és imprescindible:

    Modificar criteris d’acreditació

    Establir disposicions transitòries per a les figueres que desapareixen

    Desenvolupar una carrera acadèmica completa i que es puga predir

    Habilitar mecanismes de promoció interna

    • Aposta per un model de govern presidencialista i gerencial en detriment de la participació democràtica i de la transparència dels òrgans de govern i de representació

    Des de CCOO considerem que estem en un moment transcendental per a construir un model d’universitat amb voluntat expressa de ser un servei públic essencial que responga a les demandes de la societat, aposte per l’equitat i l’accés universal per a, d’aquesta manera contribuir a desenvolupar adequadament la societat del benestar i el coneixement.

    TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
    TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
    TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
    TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

    TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

    Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]