Federació d'Educació de CCOO PV | 25 d?abril 2024.

La comunitat educativa ha de decidir la jornada escolar del seu centre

  • Cada centre ha de poder decidir la jornada segons les seues necessitats i context, amb tota la comunitat educativa de la mà, amb informació, formació i participació
  • L’administració ha de garantir tots els recursos necessaris i propiciar la participació de tota la comunitat educativa en l’elecció de jornada

08/10/2021.
Educació Infantil

Educació Infantil

Ahir dijous 7 d’octubre fou negociada en mesa sectorial el Projecte d’Ordre que regula el procediment de sol·licitud i d'autorització de modificació de la jornada escolar en els centres sostinguts amb fons públics.

En la negociació, la FE CCOO PV hem valorat positivament l’atenció a la singularitat de cada centre i el seu context a l’hora de plantejar la seua jornada escolar, però reclamem la necessitat de dotar als centres singulars i d’entorns vulnerables dels suficients recursos materials, infraestructures i personal per desenvolupar les activitats extraescolars dintre de la jornada escolar, per evitar així una degradació de la qualitat educativa. A més a més, l’administració ha de garantir la dotació a tots els centres i comunitats educatives dels recursos necessaris per a construir espais educatius per a la comunitat i ha de fer-ho contemplant la gratuïtat de les activitats extraescolars com una oferta educativa més de l'escola pública dins de la jornada escolar.

El sindicat hem demandat personal administratiu en tots els centres per descarregar a les seues direccions de la gran quantitat de tasques burocràtiques que tenen i a les quals s’afegeix la permanència als centres en horari d’extraescolars de vesprada.

També hem lamentat que en la proposta d’Ordre no estiguen inclosos els centres d’Educació Especial i d’Educació Infantil. En aquest sentit, l’administració ha comunicat que s’incorporaran en una disposició addicional de l'Ordre.

Pel que fa al procediment del canvi de jornada, la FE CCOO PV hem proposat que tant els centres com les associacions de mares i pares han de fer assemblees informatives i promoure la participació. En aquest sentit considerem que Conselleria hauria de fer accions en xarxes explicant el procediment i promocionant la participació de tota la comunitat educativa. Volem un procés electoral el més garantista possible que contemple el vot favorable del 55% dels vots emesos i no del cens total tal i com està establert a l’actual Ordre.

Per últim, hem considerat que els CEFIRES haurien d’oferir formació específica sobre els tipus de jornada escolar per aportar més criteris pedagògics a l’hora de prendre la decisió del canvi de jornada i no atendre a criteris purament mediàtics.

En definitiva, la FE CCOO PV considerem que cada centre ha de poder decidir la jornada segons les seues necessitats i context, amb tota la comunitat educativa de la mà, amb informació, formació i participació.

L’administració ha pres nota de les nostres aportacions i s’ha compromès a donar-nos respostes per escrit.

TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]