Federació d'Educació de CCOO PV | 24 d?abril 2024.

La presència de mares i pares en les escoles durant les vacunacions pot vulnerar els plans de contingència i un alt risc de contagis

  • La FECCOPV no compartim aquesta mesura incorporada per l’administració en la vesprada d’ahir ja que augmenta considerablement els riscs de contagis en un moment complicat de pandèmia.
  • L’acompanyament de les mares i pares a les seues fills i filles durant el procés de vacunació pot significar, malauradament, vulnerar els plans de contingència dels centres i una sobrecàrrega de responsabilitat per al personal educatiu.

14/12/2021.
Vacunació escolar

Vacunació escolar

En la reunió mantinguda ahir entre els sindicats i l’administració, representada per la Secretaria autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic i el Secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, es va anunciar que les famílies no acompanyarien a l’alumnat durant el procés de vacunació d’aquest en el seu centre, a falta de la reunió que mantindrien per la vesprada amb les famílies i a pesar de que altres sindicats van demanar que així fos.

La FECCOOPV no defensarem aquesta mesura per diferents motius:

- L’entrada de mares i pares per acompanyar a l’alumnat durant la vacunació pot vulnerar el pla de contingència dels centres i generar alts riscs de contagis en un moment de preocupant augment d’aquests.

- L’alumnat receptor de la primera vacunació, de 9 a 11 anys, pot afrontar emocionalment una vacunació en el seu entorn diari sense ser necessària la presència de les famílies. De fet, en alguns procediments metges als centres de salut és habitual no permetre l’entrada a familiars.

- La presència de les famílies implicarà un afegit de tasques com ara habilitar més espais, els quals hauran de ser netejats i desinfectats o també ordenar l’entrada, circulació i eixida del centre de les famílies. Aquesta tasca recaurà en les esquenes del personal educatiu del centre.

- Suposa un afegit de responsabilitat per a la persona responsable Covid del centre, per als equips directius i el personal educatiu en general.

- Podem trobar-nos amb famílies que SÍ podran acompanyar al seu fill o filla i d’altres que NO, la qual cosa pot introduir de facto desigualtats entre les menors.

El nostre sindicat considera que el lloc més adient per a vacunar són els centres sanitaris, però ja ens explicà la Secretària autonòmica de Salut Pública i SSP que aquests estan en patint llargues llistes d’espera i, per tant, incapacitats per vacunar a més de 320 mil xiquetes i xiquetes.

Recordem que en la reunió d’ahir l’administració va explicar el procediment previst per a la vacunació de les xiquetes i xiquets amb edats compreses entre els 5 i els 11 anys.

Segons va informar Conselleria, la Comissió de Salut pública ha decidit aquesta vacunació que es realitzarà als centres educatius en horari lectiu a partir del dia 15 de desembre i amb la necessària l'autorització signada per les famílies. L’objectiu d’aquesta vacunació és disminuir la càrrega de malaltia en la població infantil de 5 a 11 anys així com la transmissió en l’entorn familiar, especialment pensant en les poblacions més vulnerables.

La FE CCOO PV manifestàrem que som un sindicat educatiu i no ens competen decisions sanitàries en temps de pandèmia però també que, com a sindicat educatiu, sí ens compet ser vigilants de les afectacions laborals del procés per al professorat. En aquest sentit ens preocupa la sobrecàrrega de responsabilitat i tasques que pot tindre la presència de les famílies al centre durant la vacunació de l’alumnat.

TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]