Federació d'Educació de CCOO PV | 23 d?abril 2024.

FECCOOPV manté reunions amb Aulodia i “Salvem la Música a l’ESO"

    El sindicat dóna suport a les mobilitzacions convocades aquest diumenge per “Salvem la Música” i fa una crida a la participació.

    20/05/2022.
    Reunió amb "Salvem la Música a l'ESO"

    Reunió amb "Salvem la Música a l'ESO"

    Davant la publicació de l’esborrany del currículum de secundària, segons el qual l’assignatura de música deixaria de ser obligatòria en tercer curs de l’ESO, la FECCOOPV hem mostrat preocupació per les conseqüències que aquest canvi podria tindre quant a la pèrdua de qualitat educativa per al nostre alumnat.

    La FECCOOPV és conscient del paper clau que juga la música en la societat valenciana i de la seua aportació per al desenvolupament educatiu del nostre alumnat. En aquest sentit, hem vist necessari dirigir-nos al professorat de música per intercanviar punts de vista, inquietuds i plantejaments que afavorisquen la salut present i futura de la música dins de les etapes educatives obligatòries.

    En un primer moment, el sindicat hem mantingut reunions amb l’associació del professorat de música de primària i secundària Aulodia, que porta anys treballant per la música tant en primària com en secundària. D’aquestes reunions hem tret conclusions comunes i propostes de treball que conflueixen amb els mateixos objectius i que seguirem treballant conjuntament.

    D’altra banda, hui mateix també ens hem reunit amb el col·lectiu “Salvem la Música a l’ESO”, creat recentment amb l’objectiu principal de mobilitzar al professorat de secundària en la defensa de l’obligatorietat de la música en tercer d’ESO, entre d’altres. En aquesta reunió hem pogut compartir diferents punts de vista i criteris coincidint finalment en la necessitat de sumar forces per fer una crida a la participació en la manifestació convocada per aquest diumenge, 22 de maig, a les 11:30h, en la Plaça de Sant Agustí de València. La FECCOOPV estem compromeses en defendre l’obligatorietat de la música en tots els nivells de l’ESO i així ho farem palès tant en l’àmbit de les mobilitzacions com en el negociador.

    El sindicat valorem la funció de l'educació obligatòria com un projecte social. És innegable el valor de l’educació musical per al desenvolupament personal i com a garantia de posterior èxit educatiu i d’inclusió. També estem a favor d’impulsar els projectes interdisciplinars, seguint una bona línia d’organització col·lectiva, cap a uns currículums que ajuden a desenvolupar la motivació, creativitat, imaginació i integració. Però no estem disposades a que les matèries maltractades de sempre continuen cedint espais que considerem necessaris en un currículum modern i adaptat a les necessitats del nostre alumnat.

    TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
    TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
    TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
    TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

    TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

    Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]