Federació d'Educació de CCOO PV | 24 de juny 2025.

La Plataforma per l’ensenyament públic de l’Horta Sud denuncia la situació de desatenció i desemparament en el qual es troben els centres afectats per la DANA

    Les entitats que la configuren analitzen la situació dels centres afectats per la DANA d’aquesta comarca i anuncien mobilitzacions.

    04/04/2025.
    CEIP Rosa Serrano

    CEIP Rosa Serrano

    La Plataforma per l’ensenyament públic de l’Horta Sud s’ha reunit per a denunciar la situació d’abandó en què es troben els centres afectats per la DANA. El sentit unitari dels testimonis de les persones que treballen o que porten als seus fills i filles a centres afectats per la DANA és de desatenció, desemparament i frustració: obres que avancen a un nivell lentíssim degut a la falta d’operaris, falta d'informació als equips directius sobre la realització de les obres i els terminis d’execució de les obres, abandonament a les famílies i de les seues necessitats, sobrecàrrega de treball als centres acollidors degut a no dotar-los de recursos necessaris, etc. Totes aquestes situacions estan produint un desgast brutal a nivell psicològic tant del professorat com de les famílies i l’alumnat i aquesta situació és inacceptable.

    El Govern Valencià i la Conselleria d’Educació ha de posar en marxa un pla integral per garantir que aquests centres tornen a la normalitat el més prompte possible, la qual cosa a dia d’avui està molt lluny.

    Per tot això, la Plataforma per l’ensenyament públic de l’Horta Sud demana que s’acomplisquen les següents reclamacions:

    • Reunió presencial del Conseller amb les direccions dels centres afectats per la DANA.

    • Informar en el web de la Conselleria d’Educació dels terminis de reconstrucció/nova construcció dels centres afectats.

    • Garantir les necessitats de les famílies en temes relatius a autobusos, menjadors, materials, etc.

    • Ampliar les plantilles d’operaris per reduir els terminis de les reconstruccions.

    • Garantir que els equips directius estiguen informats de manera periòdica de les tasques de reconstrucció amb una coordinació reial amb la direcció d’obra de les empreses, garantint, també, la seguretat de la comunitat educativa que conviu amb les obres i, dins les complexitats evidents, que el grau d’interferència al desenvolupament de les classes es minimitze.

    • Creació en la Direcció Territorial de València d’un equip de persones dedicades exclusivament a l’atenció de direccions afectades per la DANA i dels centres acollidors, per tal de poder solucionar els problemàtiques que tenen.

    • Garantir la dotació de personal i recursos necessaris en els centres acollidors. 

    • Fixar una reducció de la ràtio i del mínim de ràtio als centres dels municipis afectats per la DANA durant un mínim de cinc anys així com la impossibilitat de eliminar aules en els arranjaments d’aquests anys. 

    A més a més, des de la Plataforma per l’ensenyament públic de l’Horta Sud s’estan preparant una sèrie de mobilitzacions i accions per visualitzar que els centres afectats per la DANA que encara no han tornat a la normalitat: manifestacions, concentracions els dijous a les portes dels centres, campanyes de sensibilització, escrits de denuncia a la premsa, etc.

    TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
    TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
    TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
    TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

    TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

    Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]