Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

Pel compliment del Pacte del Personal Educador i Fisioterapeuta i inmediata convocatòria de la Comissió de Seguiment

  La FE CCOO PV insta a Educació a complir el Pacte sobre millora de les condicions de treball del personal Educador d'Educació Especial, Educador Infantil i Fisioterapeuta i exigeix la convocatòria immediata de la Comissió de seguiment.

  21/09/2018.
  Pel compliment del pacte PSEC

  Pel compliment del pacte PSEC

  El Pacte de Mesa Sectorial de Funció Pública sobre millora de les condicions de treball, acordat entre Educació, Funció Pública i les Organitzacions Sindicals i signat el passat 3 de juliol de 2018, és fruit d'una llarga i complexa negociació que ha de concretar-se en una millora de les condicions laborals i de la qualitat educativa dels centres docents públics.

  No obstant açò, des d'inici de curs, observem la imperant necessitat d'interpretar el Pacte per part dels qui hagueren d'aplicar-ho, en realitzar interpretacions gramaticals , o qüestionar paraules aïllades, frases, tasques o funcions, potser en previsió d'innombrables situacions que pogueren suscitar-se, la qual cosa suposa que en els centres s'efectuen requeriments als treballadors i treballadores que excedeixen de les previsions contingudes en el mateix.

  La falta d'unes instruccions unívoques, concretes per part de la Conselleria d'Educació a les Direccions territorials, a la Inspecció Educativa i a la Direcció dels centres, que no deixen marge de dubte en l'aplicació del Pacte, limita la seua efectivitat en tot allò que pretén regular, com són funcions , tasques i criteris per a la distribució de la jornada.

  A més, per a elaborar l'horari del personal Educador d'Educació Infantil, Especial i Fisioterapeuta, és necessari aplicar els esmentats criteris de distribució de la jornada, i aquesta falta de concreció, ha donat lloc a l'incompliment del Decret 175/2006, de 24 de novembre, del Consell, que en el seu article 11 ”requisits i procediment per a l'aprovació de l'horari de treball del personal que presten serveis en centres docents no universitaris” estableix que els horaris han de ser aprovats amb anterioritat a l'inici del curs escolar.

  Cal assenyalar que, a data d'avui són els únics treballadors i treballadores de la Generalitat Valenciana l'horari dels quals no ha sigut aprovat.

  Aqueixa falta d'instruccions clares ens obliga a forçar la convocatòria de la Comissió de seguiment del Pacte, la finalitat del qual és interpretar, vetlar pel compliment del mateix i atendre els dubtes que es generen de l'aplicació del mateix.

  Per açò, des de la Federació d'Ensenyament de CCOOPV, hem exigit a la Direcció general de Funció Pública , la convocatòria immediata de la Comissió de seguiment del Pacte”.

  Entenem que l’esperit i finalitat del Pacte és la millora de les condicions laborals del personal Educador d'Educació Infantil, Especial i Fisioterapeuta, i la qualitat educativa que sens dubte mereixen els xiquets i xiquetes del País Valencià.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.