Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

FECCOO presenta una unitat didàctica per a abordar la violència contra les dones des d'Infantil a la Universitat

  El material presentat té com a finalitat combatre les violències a través d'una educació igualitària, que servisca d'exemple i anime a l'alumnat, docents i famílies a realitzar una reflexió col·lectiva sobre què fer i com fer-ho.

  22/11/2018.

  URL | Código para insertar

  Educar en igualdad

  Educar en igualdad

  En les diferents etapes educatives, aprenem com hem de portar-nos, què fer o dir, com vestir, en definitiva a adaptar-nos a les expectatives socials. L'escola com a dispositiu de control social ens ensenya a complir aqueixes expectatives a través de la rectificació contínua. Com es vesteix, què es menja, com es menja, com es defineix el seu desig, és alguna cosa en el que socialment estem implicats col·lectivament. Disciplinar el cos es converteix en l'objectiu comú. Aquest sistema va calant des d'abans fins i tot del naixement. L'operatiu social es posa en marxa des del mateix moment en què una dona comunica el seu embaràs.

  Aquest sistema rígid sol pot portar sofriment, agressivitat, rebuig i violència, perquè difícilment arribem a consumar aquestes lògiques de perfecció i d'expressió social com a dones i com a homes.

  Per a la Federació d'Ensenyament de CCOO és prioritari definir estratègies que trenquen amb les lògiques dels imperatius masclistes que suposen a l'home en un escaló social per damunt de la dona. Això només es pot aconseguir amb la transformació social, que arribarà fonamentalment a través de l'educació, en positiu, en el respecte a la diversitat, amb continguts des de la gestió no solament del coneixement, sinó de les emocions, del sentiment, de la vivència i del respecte a la diferència com a element d'enriquiment, en la visibilització de cada realitat com un espectacular aprenentatge pedagògic.

  De ahi sorgeix la necessitat de presentar un material com aquest, que aborda diferents continguts i activitats que es poden treballar en tots els nivells, des d'Infantil a la Universitat, precisament per a intentar eradicar o reduir totes aquelles actituds, situacions i accions que repeteixen i transmeten les idees que donaran motiu a situacions de desigualtat i violència en el futur.

  Animem a compartir, expressar, manifestar i incorporar en aquest material quantes eines ens porten a canviar la concepció del món en el qual el masculí està més valorat que el femení, en el qual ser dona, a vegades, es viu com una amenaça i sense seguretat. Cal posar en la diana el masclisme i els seus còmplices.

  No volem ser còmplices del feminicidi actual ni de la LGTBIQfobia imperant. Estem segures que una altra manera de fer escola és possible, en llibertat i amb premisses d'igualtat. Ens volen submises, subordinades, quietes, callades, inactives, immerses en una disciplina fèrria, que té la seua expressió màxima en un autoritarisme inequívoc. Nosaltres ens volem vives, lliures i unides enfront d'aquesta xacra social.

  Us animem a posar en marxa alguna de les moltes activitats que proposa aquesta unitat didàctica, en funció de l'etapa educativa on realitzes el teu treball.

  Des de la FE CCOO PV també estem treballant per a traduir el document al valencià. Quan ho tinguem acabat, ho posarem a la vostra disposició en la web.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Link al pdf de la Unidad Didáctiva en la web de la FE CCOO:

  25N Educar en Igualdad

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.