Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

Signat l' Acord sobre la millora del finançament de les condicions de treball del personal del sector d' atenció a la infància i l' adolescència

  • Pujada acumulada entre el 9 i el 10,3% per als pròxims 3 anys, 2019,2020 i 2021.
  • CCOO protagoniste en la reivindicació de la millora de les condicions salarials.

Aquest acord trenca amb la congelació salarial de 7 anys i millora les condicions dels treballadors i treballadores amb menys poder adquisitiu

10/12/2018.
Acord infància i adolescència

Acord infància i adolescència

FE CCOO PV signa l’increment salarial per als treballadors/es d'infància i adolescència

El sindicat ha signat aquest matí les condicions de l'acord amb la vicepresidenta del Govern València sobre l'increment dels salaris als treballadors i treballadores d'infància i adolescència per als tres pròxims anys

Aquest acord trenca amb la congelació salarial de 7 anys i millora les condicions dels treballadors i treballadores amb menys poder adquisitiu

La signatura d’aquest acord és un primer pas per a la continuació de les negociacions amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per anar millorant progressivament les condicions dels treballadors i per la dignificació dels xiquets i xiquetes i adolescents que estan tutelats per la Generalitat Valenciana. D'una banda, al voltant de 2.500 treballadors veuran millorats els seus drets, ja que el conveni col·lectiu autonòmic, signat per CCOO PV amb la patronal APIME, no solament porta en si mateix una millora salarial del conveni sinó que també suposa les millors condicions laborals de tot l’estat espanyol per aquest sector. No obstant açò, *CCOOPV considera que aquest acord és un primer pas per a aprofundir en una millora de les actuals condicions i portarà a la negociació del conveni col·lectiu una bateria reivindicativa que no permeta cap pèrdua de drets en el sector.

Dins d'aquest acord i sota el Concert Social que es començarà a aplicar l'1 de març de 2019, s'estan posant els fonaments per una aplicació justa de les condicions de totes les persones que actuen o actuem dins d'una gran comunitat educativa de xiquets, adolescents i joves subjectes de drets sota l'interès superior del xiquet. Aqueix és el principal objectiu.

Per a açò, CCOOPV exigeix al Govern Valencià, dins del marc negociador de la Comissió d'Infància una major inversió en:

- la connexió adequada entre plaça, preu, menor i dia, o dit d'una altra manera, que totes les despeses generals dels menors estiguen cobertes. Són despeses que han d'harmonitzar-se per a totes les entitats.

- Pagament puntual als centres, perquè els endarreriments no afecten a les despeses diàries dels menors i al pagament als treballadors. És a dir, que per a 2019 s'establisca una negociació que permeta saber exactament el cost d’un xiquet tutelat en el País Valencià i que, per tant, es pressuposte segons aquesta dada.

- Ens felicitem també perquè va a introduir-se una ordre de pagament per a millora d'infraestructura i despeses de manteniment, ja que molts dels centres són antics o s'han d'obrir d'urgència pels menors estrangers no acompanyats i per tant necessiten una inversió extraordinària.

- Recuperació progressiva del poder adquisitiu dels treballadors i el pagament delegat en el sector que està concertat quan més prompte millor.

TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.