Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

CCOO considera que, encara que suposa un avanç, l'aprovació del Projecte de Llei de millora de les condicions del professorat no és suficient

  • El sindicat va denunciar a l'abril el Reial decret-Llei de les retallades educatives

El text arreplega les propostes de la Federació d'Ensenyament de CCOO en matèria lectiva. No obstant açò, aquestes no es regulen amb caràcter bàsic, una de les principals reivindicacions del sindicat. Així i tot, considera un avanç que per primera vegada s'òbriga la porta a fixar la jornada lectiva del professorat d'Infantil i Primària en un màxim de 23 hores, possibilitat que s'haurà de concretar en la negociació col·lectiva autonòmica.

14/12/2018.
És el moment jornada lectiva

És el moment jornada lectiva

CCOO qualifica d'insuficient el Projecte de Llei de millora de les condicions de la professió docent aprovat avui pel Congrés, ja que renuncia a la regulació bàsica de la jornada lectiva, la competència de la qual és responsabilitat de l'Estat, constituint una oportunitat perduda per a recuperar els drets arrabassats durant anys de retallades. La Federació d'Ensenyament de CCOO exigirà de forma immediata en les comunitats autònomes que la jornada lectiva no supere les 23 hores en Infantil i Primària i les 18 hores lectives en Secundària, Formació Professional i Règim Especial.

CCOO va denunciar a l'abril d'enguany la vigència i aplicació del Reial decret-Llei 14/2012, que va suposar una de les majors retallades a l'educació pública i a les condicions laborals del professorat. Aquest recurs va ser admès per l'Audiència Nacional. La norma impulsada pel PP va augmentar la jornada lectiva, la qual cosa va suposar la destrucció de 32.801 llocs docents en a apenes un any i mig i l'augment de les jornades parcials en un 30%. A més, va afectar també a les baixes del professorat, que van deixar de ser cobertes en períodes inferiors als 15 dies.

Amb el canvi de Govern, el Ministeri d'Educació va presentar a les organitzacions sindicals un avantprojecte de llei que permetia derogar els articles 2, 3 i 4 del RD-L 14/2012, encara que deixava en mans de les administracions educatives la seua concreció en matèria de jornada lectiva. CCOO va exigir llavors que la normativa tinguera caràcter bàsic i que la jornada es reduïra a 23 hores lectives en Infantil i Primària i a 18 en Secundària, Formació Professional i Règim Especial.

Durant el tràmit de l'Avantprojecte de Llei en el Consell Escolar, CCOO va presentar esmena i vot particular en la mateixa línia que la proposta que va realitzar al Ministeri, matisant que les reduccions de jornada poden ser millorades en la negociació col·lectiva en les comunitats autònomes.

TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.