Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

Nova sentència TSJ de CCOO, personal educador

  • Una nova sentència de la Sala del Contenciós del TSJ anul·la la pretensió de l’Administració de considerar el personal educador com a monitors o monitores de menjador i la condemna al pagament de les costes processals.

04/04/2019.

 

EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA TORNA A DONAR LA RAÓ A LA FE CCOO PV EN RELACIÓ A LES FUNCIONS DEL PERSONAL EDUCADOR DE CENTRES EDUCATIUS PÚBLICS

Una nova sentència de la Sala del Contenciós del TSJ anul·la la pretensió de l’Administració de considerar el personal educador com a monitors o monitores de menjador i la condemna al pagament de les costes processals.

La FE CCOO PV ha recorregut sistemàticament totes les instruccions de funcionament de menjador escolar en les quals es considerava el personal educador també com a monitor de menjador, perquèsempre hem entés que aquesta tasca no entrava dins de les funcions que legalment tenen encomanades.

Els educadors i les educadores d’;Educació Infantil i d’;Educació Especial realitzen funcions educatives especialitzades que no tenen res a veure amb la guarda i custòdia de l’alumnat en el menjador escolar, ja que, per a això, existeix la figura del monitor o monitora de menjador.

L’octubre de 2016 vam tindre una primera sentència favorable a la FE CCOO PV del Jutjat del Contenciós núm. 10 de València, sobre les Instruccions de 2015, i les considerava, en relació a aquesta qüestió, contràries a dret i, per tant, nul·les.

En aquella sentència el Jutjat indicava que la qüestió a resoldre no era una altra “que determinar si conformement a la normativa vigent els especialistes en educació han d’assumir la vigilància dels menors o educats durant la prestació del servei de menjador”.

I en la sentència aclaria que “la resposta ha de ser negativa des del moment que la normativa abans transcrita, com es comprova, no estableix aquestes funcions entre les pròpies dels educadors i les educadores i sí que correspon, per contra, als monitors i monitores de menjador”.

La Conselleria d’;Educació va decidir llavors presentar un recurs d’apel·lació contra aquesta sentència davant la Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

I ara, en sentència de març de 2019 el TSJ ha desestimat el recurs de la Conselleria d’;Educació, donant novament la raó a la FE CCOO PV i condemnant en costes a la Conselleria.

El TSJ recull en els fonaments de dret de la sentència íntegrament l’argumentació dels Serveis Jurídics de la FE CCOO PV.

Així el TSJ indica que “no és acceptable la tesi de l’Administració que, dins de les funcions pròpies de la professió d’educador i educadora especial relacionades amb la programació i col·laboració en l’aplicació dels programes per a l’autonomia personal, s’;incloguen les funcions pròpies del menjador escolar”.

En resum, el TSJ, màxim òrgan judicial de la Comunitat Valenciana, torna a considerar que els educadors i les educadores no han d’assumir, amb caràcter general, la vigilància dels xiquets i les xiquetes en el menjador escolar perquè, per a això, estan els monitors i monitores de menjador.

Una nova victòria de la FE CCOO PV i els seus Serveis Jurídics en defensa de les condicions de treball del personal educador.

Documentación asociada
Documentación asociada
TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.