Federació Ensenyament CCOO-PV | 3 de julio de 2020

La FE CCOOPV valora que l'informe sobre escolarització de la UV demostra que les polítiques de Districte Únic van contra els drets educatius

  El CEM de Valencia trasllada a la Conselleria les conclusions de l'informe de la UV que aposta per un mapa escolar de proximitat i sense segregació

  04/04/2019.
  Mapa Escolar Valencia

  Mapa Escolar Valencia

  El Consell Escolar Municipal de València dóna una garrotada al districte únic

  El consell escolar municipal de València aposta per un mapa escolar sense segregació. La FE CCOOPV valora que l'informe de la Universitat de València reforce l'educació equitativa i de qualitat en tots els barris.

  En el ple del consell escolar municipal del passat 3 d'abril es va presentar l'informe que un equip d'investigació de la Universitat de València en col·laboració amb l'Ajuntament de la capital valenciana ha vingut preparant des dels últims mesos. L'informe dóna una autèntica garrotada al “districte únic”, aposta política dels governs municipals conservadors per a ordenar el mapa escolar de la ciutat des d'una perspectiva mercantilista i competitiva. S'assenyala precisament en l'informe que “la proximitat del centre escolar al domicili familiar és el principal mecanisme per a garantir la llibertat d'elecció de centre per part de les famílies”.

  De fet, si ens centrem en l'oferta pública, que garanteix en major mesura el dret universal a una educació gratuïta, l'informe afirma que “18 barris manquen d'oferta escolar pública d'educació infantil i primària”. En aquest cas la manca d'oferta es concentra majorment en els barris centrals de la ciutat. Però la llibertat d'elecció només es garantirà si hi ha una oferta educativa de qualitat en el conjunt dels barris de la ciutat.

  Precisament, la implantació de l'anomenat ‘districte únic’, l'objectiu manifest del qual es vincula a l'admissió d'alumnes, ha permés en realitat “ocultar o minimitzar el dèficit de dotació escolar en alguns districtes de la ciutat de València, i pretén condicionar el mandat que té l'administració per a la programació de l'oferta educativa”.

  Amb les dades i les reflexions aportades en l'informe de l'equip de la Universitat de València, CCOOPV reforça la seua aposta per un mapa escolar que garantisca l'accés a l'educació en llibertat, amb igualtat d'oportunitats i sense segregació. El CEM de la ciutat fa una aposta per una ordenació educativa des de l'equitat i això ens ha de convocar al treball amb la comunitat educativa per un mapa escolar de qualitat i equilibrat.

  El discurs conservador de “la llibertat d'elecció de centre”, que és el relat que tracta d'utilitzar la dreta per justificar el “districte únic” no és més que una coartada per a encobrir vertaders interessos econòmics d'algunes empreses que es dediquen a l'educació amb conseqüències escolars segregadores.

  Per a CCOOPV no podem subordinar el dret a l'educació a determinats rèdits privats, perquè l'educació és massa important per a deixar-la en mans dels interessos particulars. L'educació no és una mercaderia, és un dret. Aquesta garrotada al districte únic obri la porta a una ordenació educativa sense segregació i de qualitat en tots els barris.

  Documentación asociada
  Documentación asociada
  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.