Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

CCOO PV convoca el ‘I Premi 25 d'Abril per les llibertats’

 • Participa en la votació popular fins al 17 d'abril fins a les 17 hores.
 • Acte de lliurament: 23 d’abril, 12 hores, seu CCOO PV [pl. Nàpols i Sicília 5].

Candidatures seleccionades pel jurat que opten al premi mitjançant la votació popular: L'Agència Valenciana de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció; La Plataforma de suport a la Querella Argentina /Acció Ciutadana contra la impunitat del franquisme; Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

 

 

10/04/2019.
Cartell del premi

Cartell del premi

“La Confederació Sindical de CCOO PV inicia una convocatòria anual honorífica en reconeixement a una de les causes que és part de la nostra identitat i més aporta a la vida de la classe treballadora a la qual representem: la defensa i millora de les llibertats” Ferran Garcia, secretari de Cultura.

El guardó s'atorgarà, anualment, a persones o entitats amb una trajectòria acreditada o que s'hagen distingit per promoure un dels objectius més amplis i amb major repercussió que es reconeixen en els Estatuts de CCOO PV: les llibertats, socials i individuals, de la ciutadania i, de manera preferent, de la classe treballadora.

El premi consisteix en un únic guardó al qual poden accedir tant persones físiques com entitats. El jurat està integrat per 2 persones de CCOO PV i 4 persones d'àmplia representativitat i experiència en la defensa de les llibertats:

 • Presidència: Ferran Garcia, secretari de Cultura de CCOO PV.
 • Cloti Iborra, secretària de Relacions Institucionals de CCOO PV.
 • Isabel Barrajón, secretaria de Moviments Socials i Cooperació de CCOO PV.
 • Pere Beneyto, president de la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sindicals, FEIS.
 • Elena Martínez, vicerrectora d'igualtat, diversitat i sostenibilitat de la Universitat de València.
 • Toni Gisbert, d'Acció Cultural del País Valencià.
 • Ximena Medina, d'Intermon Oxfam en València.

Entre totes les candidatures presentades, el jurat ha proposat tres que passen a la fase de votació popular, que s'inicia avui dia 10 i finalitzarà el pròxim dimecres 17 d’abril a les 17 hores.

Candidatures finalistes:

 •  L'Agència Valenciana de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció.

Organisme públic amb l'objectiu de previndre la corrupció política al País Valencià. Té un alt grau d'autonomia respecte de la Generalitat Valenciana. El personal està format per funcionaris de carrera, sent un d'ells el Director. Aquest és elegit per les Corts per majoria de tres cinquenes parts i solament dura set anys. L'agència pot sancionar fins a 40.000 euros als qui obstaculitzen els controls. Les investigacions les pot iniciar per denúncia o per ofici. L'agència s'encarrega especialment de protegir els denunciants. En les seues activitats col·labora amb diferents òrgans de la justícia.

 • La Plataforma de suport a la Querella Argentina / Acció Ciutadana contra la impunitat del franquisme.

Plataforma en suport de la querella interposada davant d'un jutjat penal de l'Argentina pels delictes de genocidi i crims de lesa humanitat comesos a Espanya per la dictadura franquista entre el 17 de juliol de 1936 i el 15 de juny de 1977. Ha rebut el suport d'Amnistia Internacional, que en la investigació Casos tancats, ferides obertes (2012) denuncia que a Espanya no s'ha dut a terme cap investigació judicial exhaustiva per conèixer la veritat sobre les circumstàncies que envolten els abusos comesos durant la dictadura franquista.

 • Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Associació sense ànim de lucre que es constitueix el 25 de setembre de 1986, al País Valencià, motivada per la situació de discriminació legal i marginació social que patien les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals. El principal objectiu del col·lectiu és la denúncia pública de la fòbia cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, així com la prevenció, informació, coordinació i assessorament relacionats amb la infecció per VIH/Sida i altres temes de salut. La seua manera de conducta es basa en un procés d'educació per a afavorir l'alliberament i plena normalització del fet homosexual, bisexual i transsexual. La seua denúncia cap a les institucions pertinents abasta també tot abús, acte de discriminació o marginació per motiu d'orientació sexual o identitat sexual.

VOTACIÓ POPULAR

Participació oberta a través del formulari següent: http://www.pv.ccoo.es/premi25abril

Cada vot solament es comptabilitzarà una vegada. Si una persona vota diverses vegades, solament es tindrà en compte l’última votació. La candidatura més votada serà la guanyadora del premi i en cas d'empat, el jurat decideix la vencedora, ja que el premi es concedeix a una sola candidatura.

El nom de la persona o de l’entitat guanyadora es donarà a conéixer a través dels mitjans de difusió habituals de la Confederació Sindical CCOO PV i serà lliurat en un acte públic programat el dimarts 23 d’abril a les 12 hores a la seu de CCOO PV, pl. Nàpols i Sicília, 5 València.

Documentación asociada
Documentación asociada
TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.