Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

FE CCOO PV reclama a EULEN, SERVEIS SOCIOSANITARIS que complixca el III Conveni autonòmic d'atenció a família, infància i adolescència en els punts de trobada familiar

  16/05/2019.
  punt de trobada familiar

  punt de trobada familiar

  EULEN, SERVEIS SOCIOSANITARIS HA DE COMPLIR EL III CONVENI AUTONÒMIC D’ATENCIÓ A FAMÍLIA, INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA EN ELS PUNTS DE TROBADA FAMILIAR.

  Treballadors i treballadores dels punts de trobada familiar de valència aconsegueixen que el Tribunal Suprem reconega els seus drets laborals i obliga el jutjat social núm. 5 de valència que dicte una nova sentència en aquesta línia.

  Com ja sabem, EULEN ja ens té acostumats a intentar saltar-se el compliment dels convenis col·lectius quan li interessa abaratir costos i, sempre en contra dels drets de les persones treballadores (ho vam veure en l’aeroport del Prat i ho veiem ara).

  La demanda inicial dels treballadors i les treballadores, interposada el 14 de juliol de 2016, en la qual s’exigeix l'aplicació del conveni col·lectiu autonòmic, com és preceptiu en els contractes que EULEN signa amb tot el col·lectiu després de presentar-se i guanyar el concurs per a la gestió dels 17 punts de trobada familiar en la CV, que depenen de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

  El dia 17 d’octubre de 2017, la sentència dictada pel Jutjat social núm. 5 de València va quedar anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia i va retornar les actuacions al Jutjat social referenciat perquè dicte nova sentència i obligue al compliment el conveni autonòmic i no el conveni de l’empresa anterior, amb condicions molt menys avantatjoses. És més, EULEN intenta forçar les persones treballadores perquè signen un pacte d’empresa, sempre a la baixa sobre el conveni: reducció econòmica, menys dies de vacances, falta de compensació dels festius treballats i de les hores complementàries. Per descomptat, EULEN recorre al Tribunal Suprem la sentència del TSJ, i després de la inadmissió del recurs de cassació, el dia 3 d’abril de 2019 el Jutjat social núm. 5 dicta nova sentència i obliga l’empresa al fet que complisca el conveni i reconega els drets adquirits.

  Per descomptat, en la línia que EULEN ens té acostumats, recorre de nou aquesta sentència en la qual es reconeixen els drets dels treballadors i les treballadores per a seguir sense aplicar el que disposa el jutjat competent.

  Des de CCOO PV, considerem que si l’empresa es nega a complir amb els drets laborals de les persones treballadores, implica una falta de responsabilitat davant l’administració i dels usuaris del recurs. És a dir, l’empresa no vetlaria per l’òptim funcionament dels PEF, recursos molt delicats per la seua pròpia naturalesa d'interés superior del menor, de les seues famílies i del mandat judicial mateix que ha de vetlar pel seu compliment.

  Per tant, exigim a la Generalitat Valenciana que aborde els conflictes que estan sorgint en els Punts de Trobada Familiar, pel funcionament intern i l’escassetat de mitjans personals i materials, i que s’adeqüen les ràtios de personal i de nous centres per a poder atendre les famílies i les xiquetes i els xiquets com a usuaris del recurs sense haver d’esperar les llargues llistes d’espera que existeixen en l’actualitat. Per a això, la Generalitat Valenciana ha de fer complir les condicions de la pròpia normativa de contractació i no demorar més el període de contractació.

  La Federació d’Ensenyament de CCOO PV, a la qual pertanyen els delegats i les delegades d’aquests punts de trobada familiar, RECLAMA a EULEN que, des d’avui, aplique aquesta disposició judicial i complisca amb el conveni col·lectiu de referència, de manera que retorne als treballadors i les treballadores els drets arrabassats des de l'inici de la gestió d’aquests punts de trobada familiar l’any 2015.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.