Federació Ensenyament CCOO-PV | 20 de enero de 2020

Curs oposicions - preparació de la segona prova

La FE CCOO PV dona suport a l’oferta de 3.598 vacants en Secundària i altres cossos

  La FE CCOO PV proposarà millores del procediment amb la major oferta de vacants en 30 anys

  18/10/2019.
  OPE 2020

  OPE 2020

  La FE CCOO PV valora molt positivament l’oferta pública d’ocupació presentada hui en mesa sectorial. És el desenvolupament per cossos de 3.598 vacants de Secundària i altres cossos convocades gràcies als acords de millora d’ocupació aconseguits per CCOO en l’àmbit estatal.

  Cal recordar que el total de vacants de l'OPE per a este període són de 13.000 places en 4 convocatòries. Per al cos de mestres en 2018 es van proveir les 3000 places ofertades i per a eixe mateix cos queden 2500 vacants més per a la propera convocatòria de 2021. D'altra banda, en el cos de secundària s'han oferit en 2019 un total de 4636 places a les quals s'han de sumar les vacants anunciades per a la propera convocatòria de 2020.

  Aquesta convocatòria està en el marc dels acords de millora d´ocupació que permetran transformar ocupació precària en ocupació estable. El percentatge de treball interí en l´ensenyament públic no universitari de País Valencià està encara per damunt del 20 %, molt lluny del 8 % estructural necessari. Amb aquestes convocatòries podrà reduir-se el percentatge de precarietat.

  La FE CCOO PV ha valorat molt positivament en mesa el fet de què estiguen incloses en la convocatòria de 2020 les 734 vacants desertes de 2019, de manera que eixes vacants s´afegiran a les 2.864 previstes des de 2018, com vam demanar a l´administració.

  La FE CCOO PV ha consultat a la seua afiliació i analitzat el procediment de 2019 i proposarà mesures de millora durant la negociació de la convocatòria de 2020. El nombre de vacants desertes en País Valencià (15%) ha sigut menor que la mitjana estatal (18 %) en els cossos convocats, però plantejarem els canvis oportuns per a poder millorar el procediment i que el nombre de vacants desertes siga el mínim possible.

  Valorem que l’actual sistema de concurs-oposició pel que s’ingressa en la funció pública de carrera, protegeix els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i transparència. La FE CCOO continuarà proposant al Ministeri un procediment extraordinari d’ingrés amb proves no eliminatòries en la fase d’oposició, més acords amb la pràctica docent, de manera que qualsevol aspirant puga demostrar les seues competències tant en la teoria i pràctica com en la didàctica i pedagogia de la matèria.

  La FE CCOO PV va defensar que, en el marc de les directives europees de protecció del treball, les persones interines majors de 55 anys, en tot cas, tinguen una oferta de vacants suficient després del procediment, cosa que es va cumplir al calcular l´oferta per especialitats en 2019. Tornarem a defensar-lo en la negociació de places per especialitat en 2020.

  La FE CCOO PV treballarà perquè les ofertes puguen mantenir-se després del període d’aplicació dels Acords de millora d’ocupació. Entenem que la manera de què la major quantitat possible de persones puguen accedir a l’ocupació estable és mitjançant les ofertes més grans possibles.

   

  Ajunta tens la documentació tractada en la mesa sectorial: calendari provisional OPO, proposta de places inicial, proposta de places incloses les desertes, proposta de places per cossos.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.