Federació Ensenyament CCOO-PV | 3 de julio de 2020

FE CCOO PV demana celeritat a la Conselleria per cobrir les baixes de PAS i educadores

  L’IES Tierno Galván de Montcada porta mes de 60 dies sense conserges i de continuar aquesta situació es mantindràn les mobilitzacions.

  03/12/2019.
  IES Tierno Galván

  IES Tierno Galván

  La mala gestió dels recursos humans del personal PAS i Educació Infantil i Especial adscrits a la Conselleria d’Administració Pública i que presten serveis als centres educatius públics originen greus problemes al servei educatiu i normal funcionament de l’escola pública del País Valencià.

  Comunitats educatives com la de l’IES Tierno Galván de Montcada pateixen l’absència de personal d’administració i serveis i educadores com a conseqüència d’una gestió administrativa ineficient i lenta de la Conselleria. És una situació que es repeteix en molts centres que arriben a una situació impossible on les funcions administratives i de consergeria són assumides de forma provisional per equips directius i claustre, i això passa fins que la saturació i els inconvenients generats fan que la situació esclate com en Montcada on ja porten dos mesos sense personal en la consergeria.

  En Montcada ja és la segona concentració de protesta convocada per esta situació i ja n’hi ha convocada una tercera per a dilluns 9.

  Els sindicats d’Estudiants, FE CCOO PV i Intersindical hem estat presents en la concentrció de hui al pati i ens fem ressò de la greu situació per on travessen 1200 alumnes i 130 professores en dos torns, que sense conserges han de gestionar apertura de portes, fotocopiadora, seguretat, calefacció etc. per no parlar dels 6 alumnes d’inclusiva que no poden ser atesos per l’educadora, que tampoc se substitueix.

  Cal destacar que tot i comptar amb els recursos que tenen adscrits (3 conserges i 3 administratius) la dotació resulta totalment insuficient, ja que són els mateixos que quan el centre tenia 500 alumnnes. Actualment quasi s’ha triplicat el nombre d’alumnes, així com les instal·lacions del centre sense que això haja suposat cap augment en la dotació de Personal d’Administració i Serveis.

  En aquests moments, no hi ha ningú que realitze les funcions pròpies de consergeria durant la meitat del període en el qual aquest complex roman obert. Això significa que durant gran part del dia no hi ha ningú que puga fer els treballs que aquest lloc comporta. Funcions com obrir i tancar les portes del centre, fer fotocòpies i enquadernacions, atendre en primera instància a pares, alumnes i altres persones; encendre, apagar i mantindre la calefacció quan siga necessària; recollir i enviar cartes i paquets postals...

  Totes les tasques esmentades i algunes més, han deixat ser ateses gran part del dia durant un període incert i indeterminat de temps.

  Els professors d'aquest centre, encara amb la millor de les voluntats, consideren que és impossible pal·liar aquesta falta de personal sol amb l'establiment de serveis mínims.

  Des de FE CC OO PV donem suport a la comunitat educativa de l’IES Tierno Galván i considerem de la màxima urgència que es dote de nou a aquest centre del personal necessari per a atendre les funcions que requereix la consergeria. Axí com, demanem a la Conselleria d’Educació que es dote i gestione directament el personal necessari per cobrir les necessitats de personal no docent i educador que requereix una escola pública de qualitat.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.