Federació Ensenyament CCOO-PV | 5 de junio de 2020

CCOO PV exigeix un avanç dels drets lingüístics a tot el País Valencià i a tots els àmbits de l’Administració

  El sindicat defensa que el poble valencià puga viure en plena llibertat i igualtat lingüística i que el valencià quede fora de la confrontació política

  14/02/2020.
  Llengua valenciana

  Llengua valenciana

  CCOO PV assisteix amb preocupació al creixement d’una forta crispació política al voltant de la nostra cultura i la nostra llengua, promoguda per part dels partits i de les associacions polítiques de dreta i d’extrema dreta, que pretenen fer del valencià un motiu de confrontació en lloc d’un valor i una riquesa pròpies del poble valencià.

  En aquest sentit, el sindicat considera particularment perjudicials i trencadores de consens, tant les campanyes contra el desenvolupament de la Llei de plurilingüisme al sistema educatiu, com els múltiples entrebancs a l’aprovació de la nova Llei de funció pública i la seua aportació a establir la competència lingüística per a tota l’Administració al nostre territori.

  Val a dir també que, en els dos àmbits, hi ha indicis que el sindicat, com un dels principals agents socials valencians, vol ressenyar com a preocupants.

  Un àmbit assenyalat per aquestes dades és l’educatiu ja que, les protestes que estan sorgint en algunes poblacions de comarques catalogades com a castellanoparlants, fan palesa una exclusió total del valencià per a una part de l’alumnat, solament per haver nascut en un lloc o altre de la comunitat autònoma.

  L’altra alerta prové de l’Informe del 12 de desembre de 2019 del Consell d’Europa sobre la protecció de les llengües regionals o minoritàries a l’Estat espanyol. Aquest informe adverteix pel que fa al País Valencià que la llengua pròpia està en una "situació preocupant", sobretot en el marc de l'Administració de l'Estat i el sistema judicial.

  La Confederació Sindical de Comissions Obreres del País Valencià vol fer palés i avançar en la conscienciació social que els drets lingüístics són iguals per a tot el poble valencià i que han de quedar fora d’arguments i d’iniciatives basades en el recompte de vots partidistes. Aquesta organització continuarà proposant línies d’acció basades a millorar l’accés a aqueixos drets i l’ús social de la nostra llengua en àmbits com el Consell Social de les Llengües, el Consell Escolar Valencià i en els òrgans de participació ciutadana que li són propis, com a sindicat més representatiu del País Valencià.

  Per concloure, CCOO PV insta al Govern del Botànic a dirigir els seus esforços al desenvolupament de les recomanacions del Consell d’Europa i a passar a l’acció per eixamplar el coneixement i l’ús social de la nostra llengua.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.