Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

La FE CCOO PV exigeix i reclama no perdre cap plaça de les oposicions docents

  L’afiliació de la FE CCOOPV ha expressat, mitjançant una consulta on-line, que acceptaria endarrerir la convocatòria de les oposicions d’enguany però sense perdre cap plaça. A més defensem que totes les comunitats autònomes es coordinen per a les convocatòries d’ofertes d’ocupació pública

  27/03/2020.
  Oposicions

  Oposicions

  Des de la Federació d'Ensenyament de CCOO del País Valencià estem especialment vigilants en el compliment dels Acords, especialment en tot allò relacionat amb l'ocupació pública i l'eliminació de la precarietat que suposa la temporalitat en l'àmbit de l’educació pública, és per això que entenem s'han de garantir tots els llocs de treball fins que es desenvolupen tots els processos.

  CCOO som signants de l’Acord per a la millora de l’ocupació a nivell estatal que ha cristal•litzat en les 3572 places de Secundària i altres cossos per a 2020 i 2500 places per al cos de Mestres de 2021. Aquestes ofertes han d’enfortir l’ensenyament públic, estabilitzant les plantilles. En estos dies hem pogut vore que els serveis públics estan sent clau per a atendre a la ciutadania en l’Estat d’Alarma i en els llocs on s’han debilitat ha sigut contraproduent per a la població en general

  És per això que la FE CCOOPV exigeix que no es perda cap plaça de les oposicions previstes. Defensem l’estabilitat educativa, l’estabilitat laboral. Per això hem defensat aquest mati en la mesa sectorial d’educació l’ajornament de les oposicions sense pèrdua de llocs de treball estables i serem bel·ligerants en l’exigència del compliment d’allò signat i compromès. Hem proposat que les oposicions de secundària previstes per a juny de 2020 es realitzen el més aviat possible, sumant-les a les que en 2021 hi ha previstes de primària.

  La consulta a l’afiliació que des de FECCOOPV hem fet reflexa que el 87 % de les persones afiliades estarien d’acord en ajornar les oposicions d’este juny però sense perdre cap plaça. Així mateix, el 72% defensa que caldria que totes les comunitats autònomes convoquen les oposicions coordinadament.

  La proposta inicial de Conselleria d’Educació d’endarrerir totes les convocatòries i per tant traslladar les oposicions de secundària al curs que ve i les de primària al següent, suposa en la pràctica perdre una convocatòria d’oposicions.

  Pensem que l’Administració Educativa haurà d’estudiar i implementar plans de xoc per superar la crisi provocada pel covid19 i destinar recursos i esforços per recuperar la normalitat, també en matèria d’estabilitzar plantilles.

  Conselleria no ha de permetre que la crisi del coronavirus acabe per endarrerir l’accés al treball estable a milers de treballadors i treballadores. CCOO exigim la no caducitat de les ofertes d’ocupació pública i volem que es garantisca la no caducitat i prescripció dels terminis.

  Per això, hem propiciat que poguera haver una situació que compensara el que produeix aquesta situació sense precedents.

  Fruit de la negociació s’ha posat damunt la taula una nova proposta per part de Conselleria:

  - traslladar a juny de 2021 la convocatòria de secundària prevista per a juny de 2020

  - demanar al Ministeri que es mantinguen les condicions actuals en el procés de concurs-oposició per a 2022 i així no es veguera afectada la convocatòria del cos de mestres prevista per a juny de 2021. De no establir-se este marc de continuïtat, la convocatòria de mestres seria també en 2021. Aquesta circumstància es resoldrà en la propera reunió de la Conferència Sectorial al Ministeri prevista per a la setmana que ve.

  La FECCOOPV hem reclamat també que per a 2022 ja es pogueren preveure més places a convocar per pal·liar el any en blanc que queda per la situació generada pel coronavirus. I que fora part d’un nou pla d’estabilitat a quatre anys vista per tal d’anar assolint l’objectiu de reduir les plantilles no estables fins a un 8%, com sempre hem defensat i queda reflectit en els acords estatals per a la millora de l’ocupació en les administracions públiques.

  D’altra banda, també hem demanat el manteniment de les adjudicacions per cobrir situacions de baixes o similars. En aquests moments el professorat està atenent a l’alumnat de forma telemàtica fent una tasca sense descans. Cal cobrir en este moment buits en les plantilles de professorat per garantir el dret a l’educació i valorar la tasca docent, siga la que siga la seua modalitat.

  Per últim, ens adrecem al professorat interí per traslladar la nostra solidaritat i suport. Entenem que endarrerir totes les convocatòries suposa endarrerir un any més l’oportunitat d’acabar amb la temporalitat del seu treball. Suposa un veritable entrebanc social, familiar i laboral. CCOO hem sigut signants dels acords d’estabilitat i ara no anem a donar un pas enrere: estabilitat són oposicions.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.