Federació Ensenyament CCOO-PV | 3 de julio de 2020

FE CCOO PV planteja la necessitat d’aclarir els criteris de la “desescalada” en l'àmbit educatiu valencià

  A partir de l’anunci des de Presidència de Govern, cal estudiar la situació al nostre territori i limitar les excepcions

  30/04/2020.
  Desescalament

  Desescalament

  CCOO comparteix que la tornada a l'activitat lectiva presencial es produïsca al setembre. Les excepcions que s'han regulat s’han de limitar per no contribuir a contactes que signifiquen un repunt en els contagis de COVID 19

  En tot cas, per al sindicat les decisions que finalment es prenguen han d'estar presidides per la protecció de la salut del professorat, de l'alumnat, del personal de suport educatiu i del personal d'administració i serveis. Des d'aquest punt de vista, instem a negociar amb les organitzacions sindicals representatives un Pla Integral de Prevenció enfront del Covid-19 que contemple totes les mesures necessàries per a garantir la salut de tot el personal present en els centres educatius, des de l'accés a les proves diagnòstiques, passant per la dotació d'equips de protecció individual (EPI), per les mesures que permeten mantindre el necessari distanciament…

  Per a CCOO algunes de les mesures anunciades tenen més a veure amb la conciliació que amb l'educació. Especialment cridaner resulta el cas d'Educació Infantil, etapa en la qual el Govern ha previst que s'aculla en els centres educatius a l'alumnat els progenitors del qual acrediten que han de treballar presencialment. Es tracta d'una mesura clarament orientada a la conciliació, que deixa de banda el caràcter educatiu de l'etapa, però que a més pot posar en risc la salut de professorat, alumnat i personal de suport educatiu, ja que en aquesta etapa resultarà especialment complicat garantir les mesures de protecció per evitar el contagi. Ús de màscares, higiene de les mans, evitació del contacte físic i manteniment de la distància de seguretat, entre altres, són qüestions difícils de garantir a aquestes edats.

  Des de FE CCOO PV plantegem que cal limitar l’assistència de l’estudiantat especialment vulnerable als centres. En aquest sentit, CCOO entén que la tornada de l'alumnat dels centres d'Educació Especial no pot quedar subjecte exclusivament a la voluntarietat de les famílies, si prèviament no ha existit una planificació i avaluació de l'activitat que garantisca una adequada atenció.

  Així ho posarem de manifest en la convocatòria específica per tractar aquest tema i que ha anunciat la Conselleria que farà per a la setmana que ve.

  FE CCOO PV, a més entén que les organitzacions sindicals més representatives hem d'estar al “comité d'experts” que s'estableixen en el marc i les directrius d'actuació per al tercer trimestre del curs 2019-2020 i l'inici del següent davant la situació de crisi ocasionada pel Covid-19.

  D'altra banda cal abordar una reflexió sobre temps i espais escolars que ens permeta atendre l'evolució de la pandèmia. Tot això exigirà incrementar les plantilles dels centres educatius i els recursos materials, la qual cosa és tant com dir que cal fer de l'educació una prioritat política i pressupostària.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.