Federació Ensenyament CCOO-PV | 3 de julio de 2020

La FECCOOPV demana aclariment sobre el càlcul de grups, idiomes i professorat de les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI)

  El compromís de 18 hores lectives per al curs 20-21 també ha d’estar per a les EOI

  01/06/2020.
  Parlem. Plurilingüisme.

  Parlem. Plurilingüisme.

  La setmana passada va arribar a les direccions de les EOI una instrucció per a sistematitzar el càlcul de les plantilles de les EOI en funció dels grups i idiomes de cadascuna. Aquesta instrucció canvia la manera de poder fer els càlculs respecte d’anys anteriors i es gestiona mitjançant una aplicació informàtica.

  Davant l'alarma provocada entre el professorat i alumnat d’EOIs pels resultats obtiguts en grups i plantilla en complimentar les dades de l’aplicació, la FECCOOPV demanem, en primer lloc, explicacions sobre les fòrmules aplicades i possibles errades que s’hagen pogut cometre.

  Considerem que no han de significar en cap cas, reducció en grups, idiomes i professorat, ja que cada any es queda un gran nombre de persones sense poder matricular-se per dèficit de places en les EOI. Tenint en compte la situació i el context laboral actual, seria un despropòsit si s’efectuara una reducció en la possibilitat de treball docent necessari per a cobrir la demanda que existeix en les EOI

  No resulta coherent començar i fomentar un desenvolupament de les noves seccions i escoles per tot el territori, introduint dos nous nivells (C1 i C2 amb 2 línies cadascun des del curs 2019/2020), i de nous idiomes (p.e. 6 en 4 anys en l’EOI de València) i que es reduïren grups, minva d’oferta horària i plantilla. A més, també cal tindre en compte que el reforç previst a la Resolució de 4 de maig de 2020 requeriria més atenció.

  Ni tampoc resultaria coherent amb la nova situació sanitària, on les recomanacions són de 15 alumnes per aula en ensenyament presencial.

  Des de la FE CCOO PV , volem també recordar a l'administració el compromís d'aplicar en el curs 2020/2021 la jornada de 18h i no de 19 com s’indica en les instruccions enviades a les direccions de les EOI.

  En cas de confirmar-se aquestes xifres i que significaren reducció de grups, idiomes i professorat, la FE CCOO PV emprendrà mobilitzacions per a reivindicar la fortalesa dels serveis públics, i per tant, de les EOI com servei públic d'aprenentatge d'idiomes

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.