Federació Ensenyament CCOO-PV | 27 de septiembre de 2020

La FE CCOO PV denuncia la campanya valenciana de "HazteOir"

  La FE CCOO PV demana a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives que òbriga el procediment que s'estableix en la llei d'igualtat de persones LGTBI i la de protecció de persones Trans

  14/10/2019.
  Javier Castro, Xelo Valls i Begoña Fuentes ´denúnciant en nom de FE CCOO PV la Campanya del pin parental de Hazte Oir

  Javier Castro, Xelo Valls i Begoña Fuentes ´denúnciant en nom de FE CCOO PV la Campanya del pin parental de Hazte Oir

  La FE CCOO PV ha verificat la distribució i recepció generalitzada en centres escolars del País Valencià d'una campanya de promoció del pin parental per a activitats de diversitat i igualtat que planteja la comissió d'il·legalitats tant per part del professorat, com de la resta de la comunitat educativa. El pin parental estableix posicionaments que marginen, discriminen i aïllen als menors LGTBI i les seues famílies.

  Fent un breu repàs legislatiu, aquesta campanya ataca legislació vigent de la qual ens hem dotat de forma democràtica com ara la Llei LGTBI del PV, la Constitució Espanyola o la Sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans de 16 de juliol de 2009.

  És per això que des de la FECCOOPV considerem necessari, en les societats democràtiques, sancionar i fins i tot prevenir totes les formes d'expressió que propaguen, inciten, promoguen o justifiquen l'odi basat en la intolerància.

  Amb aquesta campanya realitzada per HazteOir, l'associació sembra la llavor de l'odi de l'enfrontament i l'erosió dels valors essencials de la convivència. El discurs de l'odi està dirigit a la destrucció dels drets i llibertats establerts en democràcia.

  La incitació a la comunitat educativa al fet que els pares no autoritzen els seus fills a les xerrades, informacions, classes, etc., relatives a l'educació d'identitat de gènere comporta negar el dret constitucional de convivència. En aquest sentit el paper que la Constitució assigna a l'Estat en matèria d'educació és clar: facilitar la pau social permetent la convivència entre discrepants, afavorint la discussió i l'intercanvi d'idees, diversitat de concepcions sobre la vida individual i col·lectiva, i que sobretot, aprenguen a respectar-la.

  Per a la FE CCOO PV es tracta d'una provocació a la intolerància, a l'odi i a la discriminació, que qui legisla castiga, això és, la difusió i manifestació de l'odi a través de la paraula, que està ja identificada, i definida.

  L'acció de "HazteOir" arremet contra les normes bàsiques de convivència basades en el respecte i la tolerància, de manera que tota la societat es veja concernida per l'expressió de les idees que contrarien obertament aquests missatges que l'ordenament jurídic, com a instrument de regulació social, exposa a la ciutadania que els fa propis.

  Es per tot això, que la FE CCOO PV demana al Govern Valencià, mitjançant el procediment establert via la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives que procedisca a les sancions estipulades en les lleis autonòmiques (Llei LGTBI i Llei Trans), sancions amb la màxima graduació donats els condicionants i repercussió descrits. Entenem que també poden tindre caràcter penal i per això instem a que li donen trasllat a l'òrgan judicial o ministeri fiscal.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.