Federació Ensenyament CCOO-PV | 27 de septiembre de 2020

Preparant la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME) 2020

  La FE CCOO PV col·labora amb la Campanya d’Acció Mundial per l’Educació, en aquesta ocasió centrada en la preservació dels oceans.

  21/01/2020.
  SAME 2020

  SAME 2020

  Un any més, la Federació d’Ensenyament de CCOO PV participa activament en la preparació de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME), dins de les accions de la Campanya d'Acció Mundial per l'Educació (CME).

  La Campanya d'Acció Mundial per l'Educació és una coalició internacional que va nàixer l'any 2000 i està formada per ONG, sindicats de l'entorn educatiu, centres escolars i moviments socials de molt divers signe que ens mobilitzem per a reclamar el compliment íntegre dels compromisos internacionals signats pels Estats per a garantir l'accés a una educació de qualitat per a totes les persones del món. Dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, el quart se centra en “garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tots i totes abans de 2030”. Estem encara molt lluny d'aconseguir aquesta meta, és per això la importància de l'acció de la ciutadania per a pressionar en aquest sentit a les i els representants polítics.

  L'any passat, sota el lema “Defensem l'educació, sostenim el món”, la campanya es va centrar en la importància de l'educació per a salvar el planeta, incidint en la necessitat de transformar el nostre model econòmic i els sistemes de producció i consum. Es van impartir tallers en la universitat i en diversos centres educatius del País Valencià i vam construir un gran scrabble humà en el llit del riu Túria amb paraules relacionades amb l'educació i la sostenibilitat mediambiental.

  Donada la importància del tema que va centrar la campanya de l'any passat, en la SAME 2020 continuarem treballant sobre l'educació per a la sostenibilitat mediambiental, centrant-nos més específicament en l’excessiu consum de plàstics i la contaminació dels oceans, i com l'educació pot contribuir a pal·liar les seues causes i efectes.

   

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.