Federació Ensenyament CCOO-PV | 11 de agosto de 2020

Adjudicacions Agost 2020

La FE CCOO PV demana que s’incloga en l’esborrany de Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica l’adaptació de climatització de les infraestructures educatives

  La pandèmia de la COVID 19 ha evidenciat que la bona qualitat de l’aire és imprescindible en edificis col·lectius

  26/05/2020.
  Fes verd el teu centre

  Fes verd el teu centre

  Avui s’ha presentat l’esborrany de Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica. Aquesta llei està pensada en relació a “la necessitat de tirar endavant actuacions legislatives que permeten adoptar mesures per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic a la Comunitat Valenciana.”, tal com figurava en la consulta de l’avantprojecte.

  El Govern Valencià subratlla el caràcter transversal de la llei i es marca entre els objectius “l’anàlisi de la resiliència al canvi climàtic en la planificació del territori, les activitats, les infraestructures i les edificacions. I també “fomentar l'educació, la investigació, el desenvolupament i la transferència de tecnologia, i difondre el coneixement en matèria d'adaptació i mitigació del canvi climàtic.”

  Per això des de la FE CCOO PV fem propostes que estan encabides en el nostre projecte “La casa on s’educa també educa” on ja presentàvem actuacions als centres educatius, volem posar de manifest que ara estan sobre la taula encara amb més força. Tenim la ferma convicció que els centres educatius són un lloc de socialització i exemple per a l’alumnat i així com un repte per a assegurar les mesures sanitàries necessàries i convenients.
  Les recomanacions sanitàries pel coronavirus assenyalen la ventilació com una de les mesures a tindre en compte. Nosaltres volem afegir que la qualitat de l’aire s’ha d’assegurar i cal planificar per instal·lar o substituir sistemes de climatització amb baixa empremta de carboni, sostenibles i respectuosos amb la salut.

  Aquestes mesures les hem presentat també com un annex (annex verd) al Pla de Contingència que des de la Conselleria d’Educació s’està elaborant per a diferents fases de desescalada i per a la nova normalitat. Mesures que són part del nostre projecte abans esmentat per a combatre el canvi climàtic.

  Ara que començarà el tràmit perquè l’esborrany de Llei avui presentada es convertisca en llei és el moment de recordar al Govern Valencià que la inversió en infraestructures educatives ha de tindre contemplada mesures com aquestes.

   

  Documentación asociada
  Documentación asociada
  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.