Federació Ensenyament CCOO-PV | 11 de agosto de 2020

Adjudicacions Agost 2020

Un nou curs amb més personal i un Acord de reversió de les retallades pendents per al curs 2021-22

  • La FE CCOO PV valorem positivament l’anunci fet aquest matí en Mesa Sectorial de destinar la majoria del fons addicional a la contractació de més personal, tal i com el sindicat demanàrem en el darrer Fòrum Educatiu
  • Apostem per un Acord amb 18h lectives en secundària i 23h en primària per al curs 2021-22, malgrat que el curs 2020-2021 no es contemple la generalització de les 18 hores a secundària
  • Aquest Acord, també contempla, a proposta del nostre sindicat, el còmput de temps lectiu en concepte de coordinació per al professorat que impartesca Àmbits en primer d’ESO

25/06/2020.
Informació Mesa sectorial

Informació Mesa sectorial

Hui ha tingut lloc una nova mesa sectorial per tal de tractar informacions i propostes de cara al curs vinent i la FE CCOO PV, com sempre, hem plantejat les nostres propostes i demandes.

El sindicat hem fet propostes respecte a molts aspectes que marcaran el curs vinent. De les propostes més destacades, hem assenyalat com a necessari que la partida provinent del fons estatal es destine, principalment, a la contractació de personal, tenint en compte que el professorat ha de comptar amb horari lectiu que li permeta temps suficient per a la formació, coordinació del personal i atenció a les tutories.

En aquest sentit, l’Administració ha confirmat que aquesta partida pressupostària estatal es destinarà majoritàriament a contractar més plantilla, i també ha proposat un Acord segons el qual hi haurà una reducció d’hores lectives en 2021-22, situant-la en 18h per a l’Ensenyament de Secundària i en 23h per al de Primària i Infantil. Finalment, a aquest acord, ha sumat també la proposta de la FE CCOO PV de reduir, per al curs vinent ja, una hora lectiva a tot el professorat que impartisca àmbits en primer d’ESO.

Davant aquests anuncis, el sindicat ens mostrem en part satisfets.

La contractació de més personal serà fonamental per poder donar garanties educatives a l’alumnat, especialment davant les circumstàncies viscudes i l’inici del curs vinent. En eixe sentit veiem positiva aquesta mesura, la qual venim demanant la FE CCOO PV des de l’inici d’aquesta situació excepcional.

En canvi, l’anunci de no avançar en el compromís adquirit respecte a les hores lectives del professorat per al curs vinent, per tornar a la situació prèvia a les retallades educatives no és del nostre gust. En aquest sentit, recordem que no demanem menys treball per al professorat del que ja té, sinó una distribució del seu horari que permeta millorar la seua tasca i el resultat d’aquesta en la millora educativa de l’alumnat. És fonamental que el professorat dispose de suficient temps de coordinació, tutoria i formació al centre.

Al final de la reunió, l’administració ens ha fet una proposta d’Acord que sí hem valorat positivament, ja que inclou un compromís escrit que garanteix la reducció d’hores lectives en els termes que reivindiquem per al curs següent, 2021-22, de 18h. en Secundària i 23 en Primària i Infantil. A més a més, aquest Acord inclouria la nostra petició de rebaixar una hora lectiva, per al curs vinent, a tot el professorat que imparteix Àmbits d’ESO, ja que serà necessària una major coordinació entre els equips docents.

D’altra banda, sempre i ara més que mai, la formació és clau i cal tindre una oferta ampla. Calen cursos de formació bàsica inicial per conviure amb el Covid-19 als centres educatius. El sindicat considerem que aquesta formació ha d’estar destinada a tota la Comunitat Educativa i amb modalitat on-line.

També creiem que és necessari tindre previst un pla alternatiu davant possibles i no desitjats rebrots i hem fet una proposta respecte al personal docent considerat vulnerable que ajude a la seua gestió vist que la quantitat de metges de treball a la disposició del Personal Docent de la Conselleria d'Educació és insuficient per a realitzar les revisions i adaptacions del lloc de treball al Personal Docent Vulnerable. En concret, hem proposat que els Certificats Mèdics de l'INSS i de les empreses de salut concertades per MUFACE tinguen la validesa necessària i oportuna, perquè aquelles persones docents catalogades com a “vulnerables”, passen directament a reorganitzar el seu treball de manera telemàtica o fins i tot, si fora necessari, segons prescripció mèdica certificada, la baixa corresponent.

Hem assenyalat que cal contemplar instruccions per als Ensenyaments Professionals de Dansa i Música i altres Ensenyaments de Règim Especial, així com la necessitat d’aclarir també la interdisciplinarietat que es proposa, ja que sí entenem que els especialistes puguen assumir tutories de manera excepcional, però no que el professorat haja d’impartir especialitats per a les quals no té habilitació.

Per últim, entre d’altres, hem demanat que l’avançament el més possible les instruccions d’inici de curs de les diferents etapes i aclariments respecte a la disponibilitat i col·laboració dels espais municipals, treball per àmbits en primer d’ESO, ombratges als patis, treball als tallers d’FP, mòduls d’FP o ús de mascaretes.

La FE CCOO PV considerem que hem aconseguit un avanç important, el qual suposarà una millora en l’organització de la tasca del professorat, la qual repercutirà en una major qualitat educativa per a tot l’alumnat. És per millores com aquestes que el sindicat venim treballant i així ho continuarem fent mitjançant la negociació.

TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.