Federació Ensenyament CCOO-PV | 27 de septiembre de 2020

Falsedats, assetjament i conducta antisindical en el tancament del centre de FPA de Yátova

  El sindicat denuncia que l'Ajuntament de Yátova ha realitzat canvis de categoria professional, retallades de personal, control polític sobre les activitats docents, amenaces al professor i delegat de CCOO perquè el cas no fora a judici, negació de drets, repressió sindical i, finalment, tancament del centre.

  23/07/2020.
  Ajuntament Yàtova

  Ajuntament Yàtova

  El Ple de l'Ajuntament de Yátova, en la seua sessió del 14 de juliol, va aprovar per majoria absoluta (6) del PSPV-PSOE el tancament del centre de FPA municipal, amb el vot en contra del PP (4) i de l'Agrupació Electoral Per Yátova (1). La raó argumentada per al tancament era l'alt cost econòmic de l'escola, xifrat en uns 57.000 € anuals.

  CCOO afirma que la xifra està falsejada, calcula el cost en 3.568’27 € i considera que el consitori pretén justificar així l'acomiadament del professor d'aquest centre, Vicent Alexis Contreras, delegat de personal laboral per Comissions Obreres en el consistori, en el marc d'un boicot continuat a la seua persona i al centre públic.

  El docent, que acumula 14 anys d'antiguitat, s'ha vist forçat a acudir novament a la jurisdicció social per a defensar els seus drets, “davant la incapacitat de gestió de l'alcalde de Yátova, Miguel Esteban Tortolá Herrero”.

  Aquesta és la tercera ocasió en la qual el delegat sindical ha hagut d'acudir a la jurisdicció social, ja que “sempre li han negat el pa i la sal”. L'ajuntament ha sigut condemnat dues vegades en primera instància i posteriomente ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, quedant arracada l'apel·lació de l'última sentència per ser molt recent.

  La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV a les Comarques de l'Interior nega que l'Ajuntament de Yátova estiga pagant 57.000 € anuals al docent, i afirma que aquest percep una nòmina mensual de 2.034’89 € amb un cost anual de 28.488’46 €. La FPA de Yátova rep de la Generalitat Valenciana una subvenció anual que, en 2.020, ha sigut de 24.920’19 €, per la qual cosa el cost a les arques municipals és de 3.568’27 € anuals. Fins als 57.000 € encara queden més de 53.000 € a justificar que, ni tan sols comptabilitzant les despeses d'altres dependències municipals, com la biblioteca, justifiquen aquesta despesa.

  A més, des de fa 4 cursos la FPA està situada en un altre edifici diferent al de la biblioteca casa de la cultura. De moment, el treballador ha sigut destinat a la Biblioteca municipal com a conserge, la qual cosa jutgen un afegit més de mala gestió per part de l'ajuntament i assetjament laboral.

  Durant tres anys se li ha enviat el mes de juliol, a la biblioteca, a fer classes de repàs a joves que no eren alumnat propi, sense tindre en compte que havia de fer el seu treball administratiu del centre, les memòries, i programacions, etc., repercutint en els seus dies i hores lliures. “No contents amb això, s'ha atrevit a exercir un control polític i a atemptar contra la seua llibertat de càtedra” denuncien.

  El sindicat considera inconcebible la incapacitat de l'equip de govern municipal per a detectar el benefici social de la FPA del seu ajuntament com a servei públic destinat a suprimir les desigualtats reals, objectiu que compleix al 100%.

  En 2019 el consistori va amortitzar una plaça a mitja jornada de la FPA, a pesar que en ella s'imparteixen totes les assignatures que es donen en els instituts, com la preparació per a obtindre el Graduat en ESO, Valencià Junta Qualificadora, Inglés o Informàtica.

  La matrícula, a data de 15 d'octubre de 2019, era de 40 persones en Cicles Formatius i 40 persones en Tallers d'Oci, a més de les 5 persones matriculades en Castellà per a immigrants Cicle Alfabetització i 15 persones en Informàtica.

  Aquests últims eren els de la plaça a mitja jornada que van eliminar perquè “no hi havia diners per a una altra persona”. També van suprimir el Taller de Memòria, quedant en 15 hores lectives que van ser assignades a Vicent Alexis Contreras. Aquest pròxim curs que ve seran “0” si el poble de Yátova consent tal abús.

  Malgrat la persecució al fet que ha sigut sotmés, no han pogut acomiadar al professor, que ha estat presentant-se 10 anys seguits en cada convocatòria, arribant l'ajuntament a impedir-li presentar-se en la convocatòria 11, prohibint en les bases de selecció presentar-se per haver treballat en les convocatòries anteriors (causa de la primera denúncia, que va guanyar).

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.