Federació Ensenyament CCOO-PV | 31 de octubre de 2020

Curs 2020 - 2021

17 d'Octubre: Dia Internacional per la Despatologització Trans

  Des de FECCOOPV ens sumem a aquesta jornada de visibilització i reivindicació

  16/10/2020.

  El Dia Internacional per la Despatologització Trans se celebra el tercer dissabte del mes d'octubre. Enguany ho celebrem el dissabte dia 17 d'Octubre de 2020. Aquesta data internacional va ser impulsada, ja fa uns anys, per organitzacions socials de tot el món per a posar el focus d'atenció en l'estigmatització que viuen les persones trans en el seu quefer quotidià. De fet al llarg del mes d'octubre tenen lloc múltiples activitats de visibilització i reivindicació del col•lectiu trans (#OctubreTrans).

  En 2018, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va excloure la transsexualitat de la seua llista de trastorns mentals. Malgrat això, la Classificació Internacional de Malalties (CIE) continua parlant de la transsexualitat com a “incongruència de gènere”. Per a CCOO el que és incongruent és que continuem vivint en societats on la transfòbia apunta quan té la menor oportunitat i on les persones trans no gaudeixen encara de la mateixa qualitat de vida que la resta de la societat, que a més es patologice a aquestes persones o es parle de trastorns o incongruències fa encara més difícil la consecució de drets i l'enderrocament de les discriminacions. Ni trastorn ni incongruència, el que sí que existeix és la discriminació i la transfòbia.

  Al nostre país, existeixen 12 lleis autonòmiques que recullen els drets de les persones trans. Des de CCOO ens preocupa especialment la situació en el mercat laboral de les persones trans:

  - Les treballadores i treballadors trans s'enfronten a una dura realitat laboral: o bé es troben expulsats del treball o bé es troben amb enormes dificultats a l'hora d'aconseguir una ocupació.

  - Les persones trans han de poder transitar si així ho decideixen sense que aquest procés els supose l'expulsió del mercat laboral. Les empreses han de facilitar el seu procés de transició.

  Per això des de CCOO continuarem proposant mesures per a facilitar la incursió de les persones trans en el món laboral, amb la posada en marxa de polítiques específiques per acabar amb la seua marginació i discriminació.

  Al mateix temps és necessari continuar lluitant pels seus drets més elementals, com ara: 

  -  Les persones trans han de poder canviar el seu nom en els documents oficials sense necessitat d'haver de passar una avaluació mèdica o psicològica (nom sentit).

  - Les persones trans han de poder accedir als tractaments hormonals i quirúrgics (si és el seu desig) en la sanitat pública.

  - CCOO continuarem denunciant les agressions, els assassinats i també els suïcidis de les persones trans ocasionats per la discriminació i la transfòbia imperant.

  - Especialment difícil és la situació de les persones migrants, als qui se'ls nega el dret d'asil.

  CCOO continuarem apostant per societats inclusives, lliures i igualitàries, on totes les persones tinguen cabuda.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.