Federació d'Educació de CCOO PV | 18 d?abril 2024.

La constitució de la Mesa General de Negociació de les Universitats Públiques Valencianes dona pas al diàleg social que des de sempre hem defensat en FECCOOPV

  Finalment, el pròxim dimecres dia 23 de febrer es constituirà la Mesa General de Negociació d’Universitats Públiques.

  17/02/2022.
  Negociació Col·lectiva

  Negociació Col·lectiva

  Tal com vam traslladar en l’última reunió que vam mantenir amb la Secretària Autonòmica d’Universitats i amb la Directora General el passat 21 de gener, era necessari i urgent constituir aquest espai de negociació on traslladar, discutir i acordar els temes que afecten al personal de les universitats valencianes. El pròxim 23 de febrer tindrà lloc la primera reunió.

  Encara no se’ns ha fet arribar l’ordre del dia però, una vegada es constituïsca la mesa considerem prioritaris:

  - Conveni col·lectiu del personal laboral. El preacord està signat des de 2019 i és inconcebible i vergonyós que no s’haja pogut fer efectiu. Malgrat aquest preacord, ara per ara continuem sent l'únic territori de l'Estat espanyol sense un conveni col·lectiu que integre tot el personal laboral de les universitats. Des de la mesa exigirem, com hem fet en altres fòrums al llarg d’aquest temps, que s’eliminen els obstacles que impedeixen la seua aplicació.

  - Retribucions addicionals del personal universitari docent i investigador. Entenem que aquest punt passa per la modificació del Decret valencià del professorat i que qualsevol modificació implica negociació amb el representants dels treballadors i les treballadores. Hem d’evitar situacions com la que s’ha produït a través de la Llei d’acompanyament de pressupostos de la Generalitat Valenciana que modifica aquest decret amb la inclusió de la figura del professorat substitut i ni tan sols informa a la representació dels treballadors

  - Model d’universitat i model de finançament. L’administració ha d’explicar quin model d’universitat vol, quin és el seu pla de finançament i de quina manera s’articularà. En aquest punt, les últimes informacions que tenim són que l’informe d’experts que ha servir com a punt de partida per a definir el nou model de finançament estarà acabat al mes de juliol.

  Des de la FECCOOPV saludem la constitució d’aquest espai de negociació llargament reivindicat pel sindicat i instem al diàleg i la negociació tant en matèria de política educativa universitària com en tots els aspecte derivats de les competències autonòmiques en matèria laboral.

  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
  TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]