Federació d'Educació de CCOO PV | 28 de març 2024.

La FECCOOPV demanem dades respecte a la implantació dels àmbits en ESO

  • Fins ara, el sindicat hem estat partidaris d’avançar en la metodologia del treball per àmbits, però sense imposició, amb recursos i des del consens dels equips educatius.
  • La FECCOOPV rebutjarà qualsevol implantació si l’administració no pren mesures urgents i les condicions continuen sent desfavorables per al proper curs.

02/06/2022.
Implantació dels àmbits

Implantació dels àmbits

Davant la propera negociació dels nous currículums d’ESO i Batxillerat i de les instruccions d’inici de curs per al 2022-23, la FECCOOPV demanem a l’administració educativa les xifres relatives a la implantació del treball per àmbits al primer cicle d’ESO.

Als darrers anys, el sindicat hem valorat que aquesta metodologia pot ajudar en la transició de l’alumnat de primària a secundària, així com afavorir l’educació inclusiva seguint les normatives autonòmiques, estatals i l’enfocament educatiu que marquen els plans europeus com ara l’agenda 2030, però també hem alertat des del principi que aquesta implantació esdevindria un fracàs si l’administració no l’acompanyava d’algunes mesures urgents: reducció de ràtios, més crèdit horari, coordinació docent, més formació al centre respecte a aquesta metodologia i campanyes informatives per al professorat i per a les famílies.

Estem acabant el segon curs d’implantació generalitzada dels àmbits en primer cicle d’ESO i considerem necessari fer balanç. Aquest balanç ha de fer-se abans de decidir com anem a organitzar els ensenyaments d’ESO per al curs vinent i és per això que la FECCOOPV demana a l’administració totes les dades i indicatius que ens permeten fer una valoració real i ajustada comptant amb el necessari feedback dels equips docents, xifres de quants centres han decidit optar pel treball per àmbits al segon curs d’ESO (recordem que enguany fou optatiu), els resultats acadèmics de l’alumnat, les mesures d’acompanyament dutes a terme per Conselleria, qüestionaris de valoració de les famílies i alumnat, etc.

En les properes negociacions el sindicat seguirem exigint reducció de ràtios, més crèdit horari i mesures específiques per garantir l’èxit del treball per àmbits. A falta d’aquestes condicions favorables per al proper curs, els àmbits no poden ser imposats i la FECCOOPV seguirem sense avalar aquesta implantació.

TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]