Federació d'Educació de CCOO PV | 18 d?abril 2024.

Campanya solidària amb les persones refugiades del Sàhara Occidental

  • Concepte ‘Ajuda humanitària 2023 CCOO PV Sàhara Occidental’. Compte ES65 0182 0517 6702 0165 0049.

CCOO PV comença la campanya de suport a la 'Caravana solidària' dirigida als campaments de persones refugiades sahrauís de Tinduf. Una iniciativa centrada en donacions econòmiques, que es destinaran a pal•liar l'escassetat d'aliments, així com proveir dels materials sol·licitats des dels campaments i aprovats pel Ministeri de Cooperació de la RASD. Les aportacions es podran realitzar fins al 30 de març.

31/01/2023.
Campanya de solidaritat amb el poble sahrauí 2023.

Campanya de solidaritat amb el poble sahrauí 2023.

Fidel al seu compromís amb els drets humans, CCOO PV renova, un any més, el seu compromís amb el Sàhara Occidental a través de la seua campanya de suport a la 'Caravana solidària', dirigida als campaments de persones refugiades sahrauís de Tinduf i organitzada per les associacions d'ajuda al Sàhara Occidental.

La campanya de CCOO PV està centrada en donacions econòmiques en el compte de la Delegació sahrauí de València, i finalitzarà el 30 de març. Aquestes ajudes es destinaran a pal·liar l'escassetat d'aliments que tenen les persones refugiades, així com proveir dels materials sol·licitats des dels campaments i aprovats pel Ministeri de Cooperació de la RASD.

Una edició marcada per la carestia, la guerra silenciada, que s'allarga des de novembre de 2020, i la impunitat del règim marroquí per part de la comunitat internacional. També estem assistint aquests dies al primer Congrés del Polisario després del tomb donat pel Govern espanyol la passada primavera en favor de la fórmula de l'autonomia afavorida per Rabat, donant així l'esquena a les legítimes aspiracions d'independència del poble sahrauí.

Un poble en l'exili, atrapat en el desert algerià després de més de mig segle d'abandó. Nou de cada deu persones sahrauís sobreviuen en els campaments algerians gràcies a l'ajuda exterior i els fons internacionals a penes cobreixen ja la meitat de la canastra bàsica d'aliments per a les famílies.

CCOO PV renova el seu compromís amb el futur en llibertat del poble sahrauí, en línia amb el Conveni signat amb la Delegació sahrauí de la Comunitat Valenciana. El sindicat anima a la seua afiliació a contribuir amb aquesta digna causa fent la seua aportació solidària en el compte de la Delegació sahrauí ES65 0182 0517 6702 0165 0049 (Titular: Delegació sahrauí de València) en concepte ‘Ajuda humanitària 2023 CCOO PV Sàhara Occidental’.

El sindicat ha denunciat l'incompliment reiterat per part del Marroc dels acords i de les resolucions de l’ONU, i aposta per la pau i la llibertat d'un poble pacífic cansat d'esperar una solució enmig del no-res. Reclamem la celebració urgent del referèndum d'autodeterminació i denunciem l'explotació dels seus recursos naturals mitjançant acords il·legals de la UE amb el Marroc.

D'altra banda, continuem exigint la llibertat dels presos polítics sahrauís i denunciem les contínues violacions de drets humans que pateix la població sahrauí que viu als territoris ocupats pel Marroc. El Govern d'Espanya ha d’implicar-se directament en la solució justa i definitiva del conflicte. L'única solució ha de ser l'autodeterminació.

 

TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]