Federació d'Educació de CCOO PV | 3 de juliol 2025.

Davant la proposta de calendari escolar FECCOOPV considera necessari endarrerir l’inici de les classes

  • Iniciant les classes l’11 de setembre el professorat sols té sis dies per posar en marxa el curs.
  • És previsible que els centres inicien les classes sense tot el professorat adjudicat.
  • El solapament de les matrícules en FP i les elevades temperatures a l’inici de setembre són altres dels problemes.

06/06/2023.
Implantació dels àmbits

Implantació dels àmbits

FECCOO PV considerem una errada la proposta de calendari escolar que Conselleria d’Educació portarà a mesa sectorial aquest dijous 8.

Encara que enguany s’inicien les classes l’11 de setembre, si llevem els dos caps de setmana el professorat sols té sis dies per posar en marxa el curs i segurament a l’administració tampoc li donarà temps de dotar als centres de tot el professorat necessari amb les adjudicacions a l’inici del curs.

D’altra banda les altes temperatures a l’inici de setembre també són un problema. En moltes visites, el professorat ens apunta que les condicions de les infraestructures escolars no ajuden a controlar la temperatura de les aules. Cal fer inversions en infraestructures com sistemes para-sols, persianes resistents i adaptables, ventiladors de sostre o aire condicionat. En aquest sentit la FECCOOPV tenim un treball proposat a Conselleria d’Educació, Cultura i Esport sobre centres sostenibles bioclimàticament.

Altre problema d’aquest calendari és que la matrícula en FP es solapa amb l’inici de les classes i per organitzar-se els desdobles és necessari saber quant alumnat i per tant quant professorat es necesssita.

De fons, també veiem un problema estructural en el calendari i l’horari. Hi ha massa dies lectius i massa hores respecte a les mitjanes de països del nostre entorn. Més dies lectius no vol dir millor qualitat educativa.

En tot cas, CCOO propossem que les classes comencen almenys el dia 14 de setembre (dijous) tant en Primària i Infantil com en Secundària.

Per últim, recordem que no estem d'acord amb ajustar el calendari a criteris religiosos i no pedagògics. Fa anys que demanem un enfocament nou del calendari i també poder negociar sobre la base del que siga millor per a l'alumnat tenint en compte la divisió actual en tres períodes, però no basat en la Pasqua o el Nadal.