Federació d'Educació de CCOO PV | 18 d?abril 2024.

Milers de persones clamen a València per la pau i la justícia a Palestina

  El 4 de novembre, a les 12 hores, Comissions Obreres del País Valencià participà en la manifestació realitzada a València per reclamar la fi de l'ocupació, pel reconeixement dels drets fonamentals del poble palestí i per rebutjar qualsevol forma de violència i d’opressió.

  06/11/2023.
  La capçalera de la manifestació a la plaça de la Mare de Déu

  La capçalera de la manifestació a la plaça de la Mare de Déu

  El sindicat forma part de les organitzacions de la societat civil valenciana unides en solidaritat amb el poble palestí, per a exigir el cessament immediat de la violència, l'apartheid i la massacre exercida per l'Estat antidemocràtic d'Israel en els territoris ocupats.

  Les organitzacions convocants subscrigueren un manifest en el qual es condemnen enèrgicament les violacions de drets humans i el genocidi perpetrats per Israel contra el poble palestí des de fa més de 70 anys, amb el suport estatunidenc, el silenci internacional i la complicitat mediàtica.

  Els bombardejos a Gaza i l'ús d'armes prohibides són crims de guerra que han de ser sancionats. Resulta inacceptable que Putin reba sancions immediates per la incursió a Ucraïna, mentre que l'opressió a Palestina no enfronta mesures similars. Això revela la doble moral de la comunitat internacional” afirmen.

  Per tot això, la societat civil valenciana organitzada va exigir justícia i equitat, instant la comunitat global a abordar aquesta crisi de manera urgent, justa i en compliment de l'ordenament jurídic internacional.

  Les demandes recollides en el document es dirigien al Consell de Seguretat de les Nacions Unides, a la Unió Europea, al Govern d'Espanya, als mitjans de comunicació, a les entitats ciutadanes del tercer sector i a la població valenciana:

  L'alto el foc immediat, aplicació de la Resolució 242 i retirada de l'exèrcit israelià dels territoris ocupats respecte i reconeixement de la sobirania, integritat territorial i la independència de Palestina, així com el seu dret a viure en pau dins de fronteres reconegudes i segures, lliures d'amenaces i actes de força.

  Resolució de condemna per a imposar sancions al Govern d'Israel pels crims de guerra comesos contra el poble palestí a la Franja de Gaza.

  Petició a la Cort Internacional de Justícia d'una investigació dels crims de guerra comesos pel Govern d'Israel i el seu primer ministre, Netanyahu.

  Compliment del Dret Internacional Humanitari, la creació de corredors que permeten l'eixida segura de civils de la Franja i l'entrada d'equips d'emergència i ajuda humanitària.

  Destrucció immediata del mur d'annexió i apartheid construït per Israel a territori palestí.

  Suspensió de l'Acord d'associació UE—Israel i el control dels fons que Israel rep de l'Instrument Europeu de Veïnatge supeditat a l'alto el foc i a un acord de pau.

  Exigència d'intervenció del Consell de la UE per a exigir un alto el foc a la Franja de Gaza

  Suspensió de les relacions diplomàtiques amb Israel fins que s'acabe l'apartheid.

  Embargament d'armes immediat a Israel, suspensió del comerç armamentístic i la cooperació militar espanyola fins que Israel pose fi a l'ocupació militar i al règim d'apartheid.

  Cobertura a professionals del periodisme palestí per amplificar les perspectives silenciades pels mitjans occidentals.

  Cobertura mediàtica digna, compromesa amb la defensa dels drets humans, que combata la islamofòbia, s’allunye del discurs d'odi i les mentides, que garantisca informació veraç sobre el context i la història del conflicte. Cal acabar amb la censura i la desinformació, i permetre l'entrada de periodistes acreditats a la Franja de Gaza.

  Pressió ciutadana mitjançant la protesta pública contra els crims de guerra.

  PER LA PAU I LA JUSTÍCIA, PALESTINA LLIURE!

  Enllaç al formulario de adhesión (individual o col·lectiva) al manifest.

  Enllaços relacionats
  Enllaços relacionats
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
  TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]