Federació d'Educació de CCOO PV | 18 d?abril 2024.

FECCOOPV exigeix sumar 7.000 places de primària i secundària a les 1.865 convocades en les oposicions de mestres

  • És necessari augmentar les places convocades per a mestres i fer nova convocatòria d’oposicions per a secundària, fins a convocar les vora 9.000 per a complir el mandat europeu d’acabar 2024 amb una temporalitat de les plantilles no superior al 8%
  • El sindicat exigeix a l’administració convocar amb el model d’oposició millorat, per ser millor per a les persones opositores, per als tribunals i per al sistema, al no deixar places desertes

14/12/2023.
Procesos d'estabilització

Procesos d'estabilització

Des de FECCOOPV sempre defensem l’estabilització de les plantilles, per fer front a la precarietat laboral del professorat i perquè plantilles estables es tradueix directament en millor qualitat educativa.

En la mesa sectorial d’avui dijous, el sindicat hem recordat la necessitat d’abordar solucions per a les persones majors de 55 anys han quedat sense estabilitzar-se als procediments anteriors. Ens preocupa aquest col·lectiu per la seua vulnerabilitat laboral i hem demanat una reunió per donar-los una solució d’estabilitat laboral.

Quant a les places convocades, segons els càlculs que ja expressarem durant la negociació de les places a convocar en els diferents procediments d’estabilització, entre les places d’estabilització i les places de reposició de 2021, 2022 i 2023, el total de places per aconseguir reduir la temporalitat al 8% en 2024, tal i com se’ns marca des de la comissió europea, havia de ser de 12700, entre tots els cossos.

Amb aquesta proposta, sumarem a les 9197 places convocades per estabilització aquestes 1865 de mestres, és a dir un total de 11063, a falta de llevar les 300 places que quedaren desertes al concurs de mèrits. Per tant, encara faltarien unes 2 mil places.

Però a aquest càlcul falta incorporar les 5.000 places previstes als acords de plantilles per a mestres, secundària i FP, de les quals un 70% aproximat s’han consignat per al present curs 23-24 i la resta al curs 24-25. Són places estructurals a implementar en dos anys i per tal de no augmentar la temporalitat de les plantilles la OPO hauria de contemplar un increment de places addicional, previst al Decret d’OPO de 2023, on diu que l’OPO de places de reposició “s'entén sense perjudici dels processos d'estabilització derivats de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública”.

Per tant, el sindicat hem traslladat a la mesa sectorial la necessitat d’augmentar les places convocades per a mestres i fer nova convocatòria d’oposicions per a secundària, tal i com ja demanarem en meses anteriors. En total unes 7.000 places addicionals, per a complir el mandat d’acabar 2024 amb una temporalitat de les plantilles no superior al 8%.

Quant al model d’oposició, La FECCOO ha realitzat un estudi a nivell estatal que mostra com les darreres oposicions “tradicionals” de reposició han deixat un 15’93% de places desertes, molt semblant al 14’7% desertes al País Valencià en el darrer procediment de reposició de secundària. En canvi, el model millorat per a les places d’estabilització ha deixat a nivell estatal un 0’75%. Per tant, el sindicat hem defensat que el model més efectiu per a no deixar places públiques desertes i més amable amb les persones opositores i tribunals, és el model de concurs-oposició no eliminatori i amb menys proves.

TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]