Federació d'Educació de CCOO PV | 18 d?abril 2024.

La FECCOOPV alerta de la possible desaparició maquillada de la Coordinació en Igualtat als centres educatius valencians

  En el DOGV del 21 de desembre de 2023 ve publicada una resolució que deixa sense efecte el Pla Director de Coeducació de la Conselleria d’educació del que emanaven els plans d’igualtat i convivència dels centres educatius

  28/12/2023.
  Igualtat als centres educatius

  Igualtat als centres educatius

  El full de ruta del govern del PP i VOX va prenent forma. La negació de la violència de gènere i no tolerar la diversitat afectivo-sexual ha pres una nova forma. De nou amb “nadalitat” i traïdoria (com en altres normes d’altres conselleries), des de la Conselleria d’Educació s’ha publicat una resolució que deixa en suspensió els plans de coeducació i en diversitat que les coordinacions en igualtat i convivència estaven portant a terme com figura responsable als centres educatius. Una figura que també quedaria a l’aire.

  Recordem que les CIC (coordinadores d’igualtat i convivència) són una figura introduïda en el normal funcionament dels centres educatius i que s’encarrega de proposar i vetllar per la coeducació i educació en diversitat als centres educatius, amb una dedicació horària de 2 h setmanals.

  Multitud de centres han avançat en este sentit i estan fent una bona tasca amb l’alumnat. Ara, amb la resolució, el Secretari Autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, fa una intervenció per a desdibuixar la tasca que s’està fent en coeducació i que des de la dreta i ultradreta han manifestat en nombroses ocasions que van a eradicar.

  Una resolució que es publica en la vespra de les vacances de Nadal i que planteja com adaptació a una nova figura que tindrà les tasques de vetllar pel “Benestar” als centres. La figura que queda sense atribucions des de l’entrada en vigor de la Resolució del 15 de desembre s’anomena coordinadora d’igualtat i convivència.

  Be sabem que allò que no es nomena o sobre el que no s’actua, acaba per no estar. I aquesta és l’alerta que des de FECCOOPV fem.

  La coordinació en benestar no ha de substituir ni ha de tindre les mateixes funcions que la coordinació en igualtat. Per això demanem el manteniment de la figura de coordinació en igualtat, independent de la coordinació de benestar, que és una tasca molt més ampla i que desdibuixa la tasca en coeducació, igualtat, diversitat, feminisme, tan important per a la normalització de tots aquests valors.

  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
  TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]