Federació d'Educació de CCOO PV | 18 d?abril 2024.

La nova proposta per al plurilingüisme als centres educatius aprofundeix en el populisme i enterboleix la participació de la comunitat educativa

  Des de FECCOOPV assenyalem que la proposta és contrària a l’aposta per la cohesió social i la vertebració del territori que des de sempre hem defensat i contribuït

  28/12/2023.
  La nostra llengua

  La nostra llengua

  Hem conegut per la premsa que la concreció sobre el plurilingüisme per part de l’actual Conselleria d’Educació passa per generar un debat pseudo-participatiu als centres educatius.

  El sistema educatiu és clau per a l’avanç en el coneixement i ús de les llengües oficials. En el cas del valencià s’està anunciant una proposta en les antípodes dels estudis en sociolingüística i l’aprenentatge de les llengües, revestint-se d’una falsa participació.

  L’animadversió de l’actual govern del Partit Popular i VOX envers la llengua oficial, tan oficial com el castellà, ve maquillada per una falsa defensa del valencià i una espècie de roda de la fortuna per al seu ensenyament-aprenentatge, fora de les indicacions de veus expertes.

  Des de FECCOOPV assenyalem que la proposta presenta una privació de drets lingüístics a l’alumnat en general i en particular a aquell que viu en zones denominades castellanoparlants. No s’està mirant per l’interès superior de les persones menors, que tenen dret a desenvolupar-se i aprendre les llengües pròpies del seu territori en igualtat de condicions. I que, en el futur significarà una major oportunitat en el mon laboral. Hi ha població en eixes zones que han sentit que se’ls ha apartat de la normalitat lingüística del valencià.

  Discursos de persones que no l’empren de forma habitual el valencià i que traslladen menysteniment venen a significar en la vida real que no volen que el valencià tinga l’estatus que mereix i que te recollit en l’Estatut d’Autonomia i la LUEV.

  La FECCOOPV treballarem per a que l’aprenentatge de les llengües siga concordant amb aspectes científics i provats en en el mòn acadèmic que ho estudia, assenyalant tots els aspectes amb tintes adoctrinadors i pseudocientífics. Exigirem al govern valencià que li done dignitat a la ciutadania i que puga aprendre per a adquirir una competència igualitària en les dos llengües oficials. La proposta llançada en premsa no està en eixa línia i així ho denunciem.

  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
  TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]