Federació d'Educació de CCOO PV | 18 d?abril 2024.

Conselleria resoldrà la sentencia guanyada per FECCOOPV sobre el concurs de trasllats amb la proposta traslladada pel sindicat

  Des de la publicació de les sentències guanyades per FECCOOPV, el sindicat ha llançat una proposta positiva per a totes les parts que finalment ha estat assumida per l’administració. L’administració sols acata la sentència de secundària i altres cossos, però manté el recurs sobre la de mestres, amb un evident risc d’augmentar el problema en aquest cos si no resol primer el concurs 2022-23 abans que el 2023-24.

  08/02/2024.
  justicia

  justicia

  Aquest matí, en mesa sectorial d’Educació, Conselleria ha traslladat la proposta de procediment per a complir la sentència guanyada per FECCOOPV i amb el treball de la Plataforma per la Catalogació de Vacants, segons la qual 3972 places ofertes a l’estabilització de secundària i altres cossos havien d’haver-se ofert primer al concurs de trasllats, tal i com marca la normativa.

  En la mateixa reunió, Conselleria ha manifestat la seua intenció de mantenir el recurs interposat a la sentència guanyada pel sindicat que, en el mateix sentit que l’anterior, indica que més de 2600 places ofertes al concurs de mèrits dels mestres havien d’haver estat a disposició dels funcionaris de carrera participants al concurs de trasllats 2022-23.

  El sindicat valorem satisfactòriament que Conselleria haja assumit la proposta que li traslladarem per escrit fa setmanes i que també defensarem en mesa sectorial. No ens consta cap altra proposta de cap sindicat, però sabem que la nostra comptava amb l’aval dels serveis jurídics i cap reticència important per part de l’administració, que finalment l’ha assumit per a resoldre el concurs de trasllats del curs passat de secundària i altres cossos.

  Per tant, Conselleria executarà la sentència seguint els passos marcats per la proposta de FECCOOPV:

  1. L'administració ha de publicar les places i reassignar a les persones participants del concurs de trasllats del curs passat. El 99%, per no dir el 100%, tindran una vacant igual o millor a l’assignada al concurs passat.

  2. Amb totes les places reassignades al llistat definitiu, les resultes s'incorporaran a l'oferta de places del procediment del concurs actual.

  3. El concurs d'enguany es pausarà i està previst que es resolga amb normalitat una volta tancat el concurs passat i complides les sentències.

  La FECCOOPV hem demanat el llistat de les places i la convocatòria d’una reunió de treball per a treballar concrecions com ara la voluntarietat per a les persones participants poder escollir quedar-se en la plaça que ocupa actualment o optar a una nova assignació millor.

  El sindicat hem mostrat la nostra preocupació davant la decisió de Conselleria de mantenir el recurs sobre la sentència guanya també per la FECCOOPV respecte al concurs de trasllats del curs passat del cos de mestres. Si finalment resol el concurs actual de mestres sense resoldre primer el de l’any passat tal i com dicta la sentència, pot derivar-se una situació difícil de resoldre, ja que caldria repetir també el concurs actual per tindre les places compromeses amb el concurs anterior. 

  Per últim, hem traslladat novament a la mesa sectorial que es recolze la nostra demanda i també del Col·lectiu de Docents per un Accés Just al Funcionariat, de canvis en l’actual convocatòria de concurs perquè aquest no perjudique a les persones que han superat una fase de concurs-oposició.

  La FECCOOPV seguirem treballant per millorar el concurs de trasllat, també perquè l’administració execute el més aviat possible la sentència sobre el cos de mestres i publique totes les places, garantint els drets laborals de milers de companys i companyes afectades i la transparència que ha de prevaldre en aquests procediments públics.

  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
  TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]