Federació d'Educació de CCOO PV | 18 d?abril 2024.

La Plataforma per la Catalogació de Vacants i FECCOOPV continuen detectant ocultació de places als llistats provisionals dels CGT

  • El sindicat i la Plataforma treballen perquè l’administració faça una depuració en la publicació dels llistats definitius
  • També reclamen a Conselleria que execute la sentència guanyada per CCOO respecte al concurs de mestres i adverteixen de les possibles repercussions greus de no fer-ho

28/02/2024.
Roda de premsa FECCOOPV i plataforma Catalogació de Vacants

Roda de premsa FECCOOPV i plataforma Catalogació de Vacants

Aquest matí ha tingut lloc una roda de premsa en la seu de CCOO PV en la qual Francesc Sanxis, portaveu de la Plataforma per la Catalogació de Vacants i Rafa Martínez, Secretari d’Educació Pública de la FECCOO PV han explicat en quin moment es troba l’execució de la sentència que obliga a repetir el Concurs de Trasllats estatal de 2022-23 de Secundària i Altres Cossos, amb totes les incidències detectades quant a les places convocades, i la no execució de la sentència relativa al Cos de Mestres.

Quant a la repetició del Concurs de Trasllats de Secundària i altres Cossos són moltes les incidències trobades al llistat de places oferides provisionalment i en un estudi especialitat per especialitat trobem alguns desfases importants entre les que s’han convocat per als procediments d’estabilització i les oferides per a la repetició del Concurs de Trasllats de 2022-23.

Convé remarcar com, s’ha fet, que estem parlant de llocs de treball públics i que tot el conjunt del professorat, funcionari de carrera, pot optar a aquests llocs de treball públics i per tant és preceptiu que estiguen disponibles per a tot el professorat als respectius CGT’s, que es publiquen anualment, com marca la legislació.

A més a més, s’han especificat casuístiques que afecten a tot el professorat, com són la manca de places, per a Escoles Oficials d’Idiomes, Transició a la Vida Adulta en Centres d’Educació Especial, Escola Per Aduntls, Centres d’Educació a Distància, Especialitats de Música, Llocs de difícil cobertura, etc.

Si Conselleria no oferta aquests llocs de treball estarà de nou ocultant vacants i si els publica al CGT 23-24 immediat significarà que ha estat reservant aquests llocs de treball públics, per als participants al CGT de 23-24, amb el conseqüent prejudici entre el conjunt del professorat.

Tota aquesta informació ha estat transmesa per la Plataforma, tant a la Conselleria d’Educació, com als 5 sindicats representants del conjunt del professorat que participen en la Mesa de negociació d’Educació.

Quant a la decisió de l’administració de recórrer la sentència sobre el Concurs de Mestres del curs 2022-23, tant la Plataforma com el sindicat reiteren una volta més la conveniència de pausar l’actual Concurs de Trasllats i complir la sentència tal i com està fent-se amb la de Secundària i Altres Cossos, reanudant el concurs d’enguany una volta complida la sentència que donaria per finalitzat el Concurs 2022-23. En aquest sentit, si l’administració continua el Concurs autonòmic d’enguany mantenint el recurs a la sentència i finalment ho perd, serà una situació molt difícil de resoldre perquè seran dues les convocatòries de mestres a repetir: la de 2022-23 i la d’enguany. Per tant, les dues organitzacions consideren prudent i necessari que l’administració retire el recurs a la sentència guanyada per CCOO i l’execute com fa amb la de Secundària i Altres Cossos.

Per últim volem constatar que l’aplicació de les sentències significa assegurar 7.555 llocs de treball per a tot el conjunt del professorat, amb la qual cosa, s’aconsegueix estabilitzar plantilles i guanyar en drets laborals per a tot el conjunt del professorat.

TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]