Federació d'Educació de CCOO PV | 18 d?abril 2024.

CCOO PV rebutja les propostes de llei de PP i Vox perquè tan sols afavoreixen el castellà i les classes altes

  El sindicat s’oposa als seus plantejaments per ser contraris a l’interès general i perjudicials per a la cohesió social i territorial.

  22/03/2024.
  L'educació com a ferramenta de confrontació

  L'educació com a ferramenta de confrontació

  Hem conegut les proposicions de llei que dijous 21 de març han fet públic PP i Vox. Estos partits que conformen el govern, treballen per als seus privilegis al servei d’un model pervers, injust, patriarcal i discriminatori. Pretenen eliminar el pensament crític en les aules, utilitzant l’educació com arma de destrucció.

  La seua Llei de la “discordia” i que malanomenen “de la Concordia”, vol seguir insistint en un oblit hereu del totalitarisme que ha governat durant 40 anys l’Estat espanyol. La veritat, justícia i reparació que incipientment reconstruïa dols prohibits i històries silenciades molesta el seu estatus. Per això proposen un marc legislatiu que ho esborre, ho embolique, ho maquille, ho tergiverse. A més, ressusciten el mecanisme d’ús de la llengua com un element de confrontació social, pervertint el concepte de llibertat, que només és contemplada per a la satisfacció d’uns pocs.

  Han presentat una sopa de percentatges per a la falsa elecció de les famílies amb el propòsit de la confusió i la contaminació. Aquest galimaties portarà a un descontent que té molta probabilitat d’afectar negativament als equips docents, al funcionament dels centres i trencarà consensos en la comunitat educativa.

  Les propostes estableixen un model que no integra, que desvertebra i no compensa les desigualtats lingüístiques, si no que les potencia. Provoca la segregació. Té elements que contrarien la Constitució espanyola i l’ordenament jurídic vigent, que protegeix les llengües minoritzades com ho és el valencià.

  Des de CCOO PV continuarem treballant perquè els drets fonamentals i la defensa dels drets de la classe treballadora siguen respectats, tant per a l’ús i protecció de la llengua pròpia, com el dret a la memòria democràtica sense revisionisme malintencionat. Per això, propiciarem accions i mobilitzacions en contra dels atacs i donarem suport a totes les iniciatives que vaguen en aquest sentit.

  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
  TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]