Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

Llicències i permisos retribuïts per motius familiars comptaran des del primer dia laborable següent al del fet causant

  Una Sentència del TSJCV, arran d'una demanda interposada per la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV en relació al Conveni col·lectiu interprovincial de l'empresa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), perfecciona el dret a absentar-se del lloc de treball per motius com ara el naixement o la defunció d'un familiar, entre altres.

  28/05/2019.
  Llicències i permisos retribuïts per motius familiars comptaran des del primer dia laborable següent al del fet causant.

  Llicències i permisos retribuïts per motius familiars comptaran des del primer dia laborable següent al del fet causant.

  El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha reconegut en una sentència que les llicències i els permisos retribuïts en què la persona treballadora ha d'absentar-se del seu lloc per causes familiars de força major hauran d'iniciar el seu còmput en el primer dia laborable després del fet causant que les origina, sense que computen, a l'efecte de la durada de la llicència, els dies no laborables.

  La causa major referida inclou esdeveniments com ara la defunció o malaltia greu d'un membre de la família fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, accidents, hospitalització o intervencions quirúrgiques. Però, també, la interrupció de l'embaràs o en els casos de naixement o d’adopció, per als quals l'Estatut dels treballadors i els convenis col·lectius preveuen el dret a absentar-se del treball per un cert període de temps.

  Aquesta sentència, encara que es dicta per a l'empresa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, arreplega una interpretació vàlida per a tots aquests permisos arreplegats en l'Estatut dels treballadors. La decisió resol una situació que ha generat dubtes i problemes a l'hora de prendre's el temps de llicència establit, especialment quan el fet causant que el genera comença en cap de setmana.

  S'interpreten, així, a favor de la persona treballadora aqueixos articles, la qual cosa garanteix que aqueix dret serveix per al que va ser creat: dotar del temps necessari a la persona treballadora perquè resolga la situació que travessa.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.