Federació Ensenyament CCOO-PV | 4 de junio de 2020

La clau per a l’èxit de la docència en anglès és la formació del professorat i el consens de la comunitat educativa

  FE CCOO PV exigeix formació, plans d’acompanyament i consens per poder superar el dèficit de formació en la implantació de la docència en anglès

  18/02/2020.
  Parlem. Plurilingüisme.

  Parlem. Plurilingüisme.

  La Llei 4/2018 de Plurilingüisme al sistema educatiu valencià estableix en la segona disposició transitòria que fins el curs 2026/27 una competència lingüística de B2 en anglès és suficient per impartir matèries no lingüístiques vehiculades en aquesta llengua. Com que la capacitació prové de la formació i no de la normativa, les persones acreditades amb un B2 no tenen la competència necessària per desenvolupar la seua professió docent ja que aquesta correspon a un nivell de C1.

  Davant aquesta problemàtica CCOO PV hem proposat a l’Administració Educativa que en el cas d’haver de recórrer a aquesta docència amb solament un B2 per desenvolupar la llei ho faça implicant el menor nombre d’hores possible i amb un pla d’acompanyament que hauria d’incloure, si més no, dos línies de suport:

  D’una banda, la implicació de tota la comunitat educativa, al Claustre i al Consell Escolar, per veure quines assignatures i quin professorat és el més adient per assumir el repte d’adaptar-se a l’exigència de la docència en anglès.

  D’altra banda, els recursos necessaris per afavorir la formació del professorat que assumeix eixa docència i també per al professorat del centre que puga oferir relleu en la renovació del Pla Plurilingüe.

  En resum, la solució al dèficit de formació en anglés no s’assolirà solament amb la possibilitat d’implicar a professorat especialista d’anglés o per oferir una assignatura de cultura digital en anglés sinó amb la resposta a l’exigència de consensos de tota la comunitat educativa, esforços en oferta formativa i amplis i seriosos en plans d’acompanyament de l’Administració Educativa.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.