Federació d'Educació de CCOO PV | 18 d?abril 2024.

11F Dia de la xiqueta i la dona a la ciència

  09/02/2023.
  11 Feb Dia de la xiqueta i la dona a la ciència

  11 Feb Dia de la xiqueta i la dona a la ciència

  Les professions i activitats que marcaran el progrés de la Humanitat estan lligades a la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques. Si la presència de dones en aquestes branques és nul·la o mínima, significa que el futur es dissenyarà i adaptarà a semblança de l'altra meitat de la població, sense tindre en compte a les dones.

  Això ens mantindrà en el costat de la precarietat, dels treballs poc valorats socialment i de la discriminació i la bretxa de gènere en l'àmbit laboral. Nombrosos estudis científics i sociològics intenten identificar quins són els factors que espenten a les dones fora de l'àmbit STEM (Science, Technology, Engineering & Maths de les seues sigles en anglés). De tots ells, el predominant és el de la escletxa de gènere inculcada de manera tàcita o expressa en les etapes educatives primerenques, que marca a la dona cap a professions i treballs relacionats amb les cures i jornades laborals parcials o controlades per a poder conciliar amb la vida familiar.

  Per a corregir aquesta tendència, l'ONU va declarar l'11 de febrer el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, per a conscienciar i visibilitzar la necessitat que les dones també siguen part del progrés, formen part de la força de treball que està treballant en això i deixen la seua empremta i visió en el procés i el resultat.

  Els centres educatius, i les persones que en ells tenim la tasca d'educar i formar a les futures generacions, podem contribuir en aquest objectiu de reduir la bretxa de gènere en les àrees STEAM realitzant activitats i mostrant referents que trenquen amb els prejudicis i els biaixos inculcats. Tenim recursos al nostre abast. Ací et proposem un conjunt dels que ens han semblat més interessants, organitzats per l'etapa educativa en la qual es recomana o va dirigida l'activitat a desenvolupar a l'aula.

  I si tu realitzes alguna activitat que t'agradaria compartir amb la resta de comunitat educativa i que la recollim en la pròxima edició d'aquest document per al curs 2023-24, no dubtes a posar-te en contacte amb nosaltres, bé mitjançant la delegada o delegat permanent sindical de la FECCOO-PV en el teu centre o bé dirigint-te al correu: educacio@pv.ccoo.es

  La novetat del documento d'enguany és que hem inclòs al mateix recopilatori alguns dels projectes i activitats que desenvolupem o en els quals participem des d'Educació de CCOO del País Valencià. Esperem que ho trobes interessant i profitós per a la teua activitat docent.Qualsevol comentari o aportació que vulgues realitzar, pots dirigir-te al nostre correu: educacio@pv.ccoo.es

  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
  TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]