Federació d'Educació de CCOO PV | 27 d?abril 2024.

CCOO denuncia el Ministeri d'Educació per discriminar les dones en excedència per cura de menors al seu càrrec.

    El sindicat ha impugnat davant l'Audiència Nacional la Resolució de 21 de novembre de 2018, de la Secretaria d'Estat d'Educació i Formació Professional, per la qual es convoquen places per a la realització de cursos de formació en xarxa per a la formació permanent del professorat que exerceix en nivells anteriors a l'universitari i del curs de formació sobre el desenvolupament de la Funció Directiva.

    24/01/2019.
    Esta actuación del Ministerio vulnera el artículo 14 de nuestra Constitución

    Esta actuación del Ministerio vulnera el artículo 14 de nuestra Constitución

    La Federació d'Ensenyament de CCOO assenyala que en l'apartat 4.2 de la Resolució, relatiu als requisits per a poder accedir a aquests cursos, s'exigeix estar impartint docència directa a l'aula, per la qual cosa nega tal dret a les persones que es troben en excedència per cura de fills o familiars. Aquesta actuació del Ministeri vulnera l'article 14 de la nostra Constitució.
    La transcendència constitucional del dret a l'excedència per a la cura de fills menors, des de la perspectiva de la garantia de l'institut familiar, cobra, a més, un especial relleu en l'actualitat que no pot ser ignorat.
    La protecció de la família que la Constitució exigeix assegurar als poders públics ha portat al legislador, ateses les noves relacions socials sorgides com a conseqüència de la incorporació de les dones al mercat de treball, a dictar recentment la Llei 39/1999, de 5 de novembre, per a promoure la conciliació de la vida familiar i laboral de les persones treballadores, amb fonament en els *arts. 39.1 i 9.2 de la Constitució, i en objectius expressats en l'àmbit internacional i europeu (concretament, en l'àmbit comunitari, en la Directiva del Consell 92/85, de 19 d'octubre de 1992, relativa a l'aplicació de mesures per a promoure la millora de la seguretat i salut en el treball de la treballadora embarassada, que haja donat a llum o en període de lactància, i en la Directiva 96/34, de 3 de juny de 1996, que incorpora l'Acord marc sobre el permís parental celebrat per la *UNICE, el *CEEP i la CES).
    Totes aquestes afirmacions, ja aplicades a l'excedència per a la cura dels fills, s'han vist plasmades en la Directiva 2010/18/UE, de 8 de març de 2010, que formula el següent: Atés que els objectius de la present Directiva, a saber, la millora de la conciliació de la vida professional, privada i familiar per als treballadors amb fills i la igualtat entre homes i dones pel que respecta a les oportunitats en el mercat laboral i al tracte en el treball en tota la Unió, no poden ser aconseguits de manera suficient pels Estats membres i, per tant, poden aconseguir-se millor a nivell de la Unió, aquesta pot adoptar mesures, d'acord amb el principi de subsidiarietat consagrat en l'article 5 del Tractat de la Unió Europea. De conformitat amb el principi de proporcionalitat enunciat en aquest article, la present Directiva no excedeix del necessari per a aconseguir aquests objectius.

    TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
    TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
    TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant
    TE Novembre 2016 NÚM 358: Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

    TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

    Última entrada: 20 febrero 2018 [Veure últim número] [Veure col?lecció completa]