CCOO convoca mobilitzacions contra la signatura del conveni a partir de l'11 de maig

  • Assemblea informativa del Conveni i de les mobilitzacions 9 de Maig a ccoo València

06/05/2019.
assemblea infantil

assemblea infantil

En els últims anys, els treballadors i treballadores hem vist com les politiques neoliberals erosionaven sense límits les nostres condicions laborals i l'Estat del benestar. Per si no fora suficient, en el primer cicle d'educació infantil les organitzacions patronals, amb la complicitat d'altres organitzacions sindicals amb representativitat en el sector, van marcar la senda a seguir en 2015 i, escudant-se en una “estafa-crisi” que no els treballadors i treballadores no van generar, van signar una congelació salarial que establia les línies mestres que perpetuen la precarietat laboral en l'etapa 0-3 anys.

CCOO, com a sindicat majoritari en el sector, assumeix la responsabilitat de defensar unes condicions laborals que dignifiquen l'encomiable labor que venen desenvolupant milers d'educadores/és a canvi d'un miserable salari brut de 837,66 € i un complement específic de 43,54 €.

La pretensió de signar un nou conveni, després de més de set anys de congelación salarial i dues de negociació, suposa la constatació que aqueix full de ruta patronal comença a donar els seus fruits. L'acord estableix una remuneració total de 930€ per a un col·lectiu que realitza activitats de docència en l'etapa preescolar, que coordina i avalua el procés d'aprenentatge dels més xicotets per a contribuir al seu desenvolupament cognitiu i potenciar les seues habilitats i destreses.

Senzillament indignant.

Des de CCOO no entenem la decisió d'UGT d'avalar l'estancament de la precarietat en el sector. No entenem que s'òmpliguen la boca en defensa de l'Acord Estatal de Negociació Col·lectiva, que estableix que cap conveni estarà per davall dels 1.000 € en 2020, i, tot just començar, renuncien al que ells mateixos signen. No entenem que convoquen jornades de vaga per al 8 de març contra la precarietat laboral en sectors feminitzats i després acaben acatxant el cap davant la pressió patronal del sector més feminitzat de tots.

Teníem una magnífica ocasió per a actuar conjuntament totes les organitzacions sindicals, especialment amb UGT, en la cerca d'un gir que representara un canvi radical en les condicions laborals de milers de treballadores.

Però no han tingut altura de mires. No han sabut interpretar l'anhel de milers de els treballadors i treballadores de dir prou a una situació d'injustícia. Han preferit escoltar la veu d'una patronal que només defensa perpetuar els seus beneficis econòmics a costa de continuar mantenint la precarietat en el sector. Plenament conscient de la dificultat del moment, CCOO ha decidit continuar tenint un paper cohesionador del/es treballadors/es del sector posant en marxa una resposta contundent en defensa d'unes condicions laborals dignes del segle XXI.

Des del convenciment que la mobilització és l'instrument que pot representar un punt d'inflexió en la situació actual, CCOO fa una crida al conjunt de treballadors i treballadores (independentment de la seua afiliació sindical) perquè acudisquen a les concentracions que a partir del pròxim dissabte dia 11 es portaran a terme en tot l'Estat.

Documentación asociada
Documentación asociada
TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.